čtvrtek 26. května 2016

Marináda na sele

Saisonal wechselnde Sale-Angebote. Jetzt stöbern und richtig sparen. Folge Deiner Leidenschaft bei eBay!


V praxi, a ke spokojenosti mých zákazníků funguje to, že vám dodám sele nasolené z výše zmíněnou Pragandou - rychlosolí. SELE NA ROŽNÍ - Chystáte větší oslavu, tak GRILOVANÉ PRASE ( SELE ) je ta pravá volba jak dobře nakrmit všechny Vaše hosty a ještě se u toho perfektně pobavit!

Než dáme sele rožnit, je potřeba mít spoustu žhavého popela. Na rožeň ho upevníme bodci a střed těla připevníme čistým drátem tak, že drát protáhneme kolem páteře a tu připevníme k rožni. Sele opláchneme a necháme okapat. Během rožnění je nutné sele potírat, aby se nevysušovalo. K otáčení rožně si lze pořídit elektromotor s příslušným převodem.


Před tím, než sele upevníte na rožeň (pomocí bodců a drátu), je třeba si ještě připravit marinádu na grilování. Po 2-hodinách grilování prasete totiž budete moci sundat alobal a nechat dopéct kůži na povrchu.

A aby byla krásně zlatá a křupavá, tak zkuste použít některou z našich marinád. Marinada na sele recepty, které budete milovat. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Jezdíme na jarmarky, tržiště, poutě, obecní slavnosti, firemní akce, svatby, rozlučky se svobodou, atd. Selata, jehňata i voli pochází vždy z domácího chovu, který je podle norem veterinárně atestován.


Před začátkem grilování zředíme odleženou marinádu třemi litry piva. Tím je marináda připravena k potírání grilovaného selete. Opravdu dobře ugrilovat sele, není zase taková věda, jak to vypadá na začátku, je však potřeba dodržet některá základní pravidla. Grilované sele recepty, které budete milovat.


Celková příprava totiž potřebuje svůj čas, pečlivost a nějaké ty zkušenosti by se také zajisté hodily. Vážení přátele, milí rádci, obracím se na Vás o radu na nějakou dobrou marinádu či recept na grilované selátko. Pak sele důkladně potřeme připravenou marinádou na potírání. Základem marinády je olej, sůl, česnek a černé pivo.


Další přísady si zvolíme podle vlastní chuti: červená paprika, kari, chilli, hořčice, kmín nebo třeba jen směs grilovacího koření. Pokud se marináda do masa vsákla, potírání zopakujeme. Tato marináda je vhodná hlavně na kotlety.

Nálev na napíchání selete Marináda na potírání litr vody litry oleje 1g soli l černého piva - kuliček pepře 2g grilovacího koření. Jedná se o směs kvalitního koření,soli, bylin, česneku a oleje v ideálním poměru. Do marinády se může přimíchat před začátkem grilování pivo. Marinádou na potírání se maso potírá na začátku rožnění aby dostalo zlatavou barvu a pak po každém ořezání. Na úvod je třeba vybrat vhodné sele.


Maso je vhodné napíchat injekční stříkačkou se silnou jehlou s náplní oleje a grilovacího koření. Selátko se dává rožnit na velmi žhavý popel. Papriková marináda na vepřové, drůbež a jehněčí.


Hřebínky v citronové marinádě, s citronovo-mátovým dresinkem. Použité suroviny: K receptu nejsou žádné komentáře. Hlasujících) lžičky sladké papriky, lžička mletého pepře, lžičky soli, na špičku nože kmínu, lžička cukru, 6-stroužků prolisovaného česneku, dl převařené vody, dl oleje.


Při rožnění potíráme sele rozškvařenou slaninou, před dokončením ho potíráme pivem (dodá barvu) a poté opět ještě slaninou a máslem. Jestliže se při pečení udělají na seleti puchýřky, ihned je propícháme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky