úterý 31. května 2016

Gloxinie pěstování

Kaufe Gloxinia Pflanze im Preisvergleich bei idealo. Sicher durch den Winter. Podívejme se společně na postup vhodného pěstování gloxinie krok za krokem.


Přečtěte si, jak je rostlinka náročná na pěstování. Přestože její listy na podzim usychají a její kořeny odumírají, můžete si ji uchovat do dalšího roku, což je jedna z výhod jejího pěstování. Gloxinie je květina, jejíž domovinou je Brazílie. Autor: Archiv ireceptar.


Ideálním místem je pro ně parapet u okna. Dáme však pozor na přímé silné sluneční záření, které by mohlo rostlinu popálit. Pokud se rozhodnete rostliny letnit a ozdobit jimi balkón, terasu či zahradu, musí stát raději v polostínu a na chráněném místě. Jak odstranit sekundové lepidlo z kůže? Zahrada Stylové zahradní lehátka.


Rostlina má velké listy se sametově hladkým povrchem. Nad nimi se zvedají na krátkých stopkách velké, zvonkovité, sametové květy v nejrůznějších. Jakub Krulich: Dobrý den, ano, gloxinie - Sinningia zatahuje, hlízy dle literatury přezimují v suchu,při 15°C.


Důležité je zalévat pokud možno odstátou. Gloxínie pěstování: jak pěstovat Gloxínie Napsal jezzina 23. Patří do čeledi Podpěťovité. Pochází z tropických pralesů Brazílie. Je to velmi oblíbená dárková rostlina.


Přesazuje se v případě potřeby, na jaře, do většího květináče. Půda musí být slabě kyselá (pH až 5). Doporučený podíl zeminy: směs dílů listovky, dílu rašeliny (nebo kompostu) a jednoho dílu říčního písku. Je možné použít také koupenou zeminu. Nutností je dobrá drenáž.


Při přesazování se hlíza zahrnuje půdou pouze do poloviny. Na podzim ztratí všechny listy a kořeny odumřou. Dobře roste na severních oknech. Rozmnožuje se semeny, listovými řízky či dělením hlízy.


A pěstování není těžké, pokud dodržíte několik zásad. Kompaktní tvar rostliny a veliké nálevkovité květy nabízejí nádhernou podívanou. Nejlépe takové, kde je vyšší vlhkost vzduchu. Poté, co dokvetou ta poslední, začne rostlina rychle žloutnout a sesychat.


V této době ji přestaňte zalévat. V průběhu léta odkvetlé květy odstraňujte, zrovna tak zaschlé listy. Pěstování gloxínií zvládne nejspíše každý i méně zkušený milovník rostlin. V obchodě máme možnost zakoupit rostlinu již nakvetlou, ale větší radost nám určitě udělá vypěstovat si sami tuto krásku např.


Den matek přichází z jara a krásně kvetoucí gloxínie snad každou maminku potěší. Do Velikonoc zbývá deset dní, je tedy nejvyšší čas pustit se do pěstování osení. Ozdobená miska se svěží zelenou travičkou totiž k svátkům jara rozhodně patří. Na stole nebo parapetu vytvoří vkusnou dekoraci.


Poradíme vám, co a jak vysít, aby vám osení vzešlo včas.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky