pondělí 23. května 2016

Jak pěstovat medvědí česnek

Nezapomeňte, že medvědí česnek je třeba častěji zalévat, protože má velmi rád vlhkou půdu. Medvědí česnek je vytrvalá bylina. Roste ve volné přírodě na loukách, v lesích či podél potoků.


Pěstovat jej můžete i na zahrádkách. Má velmi dobré léčivé účinky, je výborným antibiotikem, působí antibakteriálně a proti plísni. O jeho pěstování si můžete přečíst v následujících řádcích.

Jak pěstovat medvědí česnek od jara do podzimu Pokud jste si nestihli letos medvědí česnek nasbírat, můžete si jej snadno vypěstovat na zahradě nebo na balkoně. Rostlina je na pěstování nenáročná, jediné co potřebuje, je dostatek vláhy a příjemný stín. Na přípravu pesta se hodí větší množství listů, ale pro zpestření jarních pokrmů si můžeme vypěstovat i vlastní úrodu.


Jen musíme počítat s poměrně krátkým obdobím sklizně. Nejjednodušší je sehnat si v březnu či dubnu mladé rostlinky a hned je také vysadit – do řádků s cca centimetrovými odstupy. Většinou raší v okamžiku, kdy se zazelenají první stromy a keře. Najdete ho zejména ve stinných vlhkých oblastech, podél potoků.


Je možné ho pěstovat i na zahradě. Navíc v přírodě naleznete medvědí česnek pouze na některých místech.

Tuto rostlinu s jemnou česnekovou vůní a chutí si můžete vypěstovat na zahradě, ale i na balkoně. Následující řádky Vám poradí, jak pěstovat medvědí česnek. Je rozšířen od lužních lesů až do horských smíšených lesů. Zajímavostí je, že se dnes vyskytuje v místech původního osídlení Slovanů, čehož si všimli i archeologové. Je to proto, že již staří Slované znali léčivé účinky česneku medvědího a proto jej pěstovali.


Výborně se množí díky cibulkám. Pokud jej vysadíme, počítejme s tím, že se kolonie medvědího česneku bude rozrůstat. Vyžaduje vláhu a nemá rád přímé hnojení. Vzbudil ve mně touhu pěstovat medvědí česnek v zahradě na Vysočině. Allium ursinum) je oblíbená jarní pochoutka.


Ale nájezdy do lesů tuto rostlinu začínají decimovat. Přitom není nic jednoduššího než si ho pěstovat na zahradě. Díky tomu ochráníte růst česneku v divoké přírodě. Raší časně na jaře (únor, březen).


K vete během dubna až července drobn ými b. Můžete jej nalézt v českých lesích a hájích, má rád stín a vlhko. Zkuste si medvědí česnek. Pro pěstování medvědího česneku navíc nejsou v mnohých zahradách vůbec vhodné podmínky, je to totiž typická rostlina lužních lesů.


Miluje stín listnatých stromů a keřů a vlhká stanoviště.

Do slunných a suchých zahrad se prostě medvědí česnek nehodí. Objevuje se především na jaře. Má podzemní cibule o délce až mm. Před týdnem jsem dostala tuhle otázku od kamarádky a jen jsem mávla rukou: Na sazenice se vykašli, zbytečně vyhodíš peníze, neuchytí se. Jak se pestuje,no zadne navody neznam.


Proste jsme vyrypli v prirode,zasdili do stinnejsiho koutu zahrady,normalne roste v travniku. Pudu zde mame spis tezssi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky