úterý 24. května 2016

Oves nahý

Chci zprávu jen na e-mail. Aplikace SELGEN RÁDCE Stáhněte si aplikaci pro počítání výsevku a. Unabhängiger Lockjagd Shop für Jagdzubehör riesige Auswahl günstige Preise schnelle Lieferung Lockkrähen für Krähenjagd Gänseliegen für. Krmný oves má nižší energetickou hodnotu, avšak vyšší podíl vlákniny a tuku v porovnání s ostatními krmnými zrny - mj.


Obsah bezdusíkatých látek také napomáhá k lepšímu trávení.

Dále jsou v ovsu složky bílkovin, minerálů a vitamínů. U ovsa setého tvoří podíl pluch – hmotnosti zrna. Zrno ovsa je ceněno pro příznivé složení bílkovin s vysokým obsahem esenciálních aminokyselin.


Stránka byla naposledy editována 4. Text je dostupný pod licencí Creative Commons Uveďte autora – Zachovejte licenci, případně za. Má velmi výživné obilky. Pěstuje se i jako zelené krmení.


Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung!

Nahý oves vyžaduje středně těžké půdy s dobrým vláhovým zabezpečením, spíše v nižší nadmořské výšce. Na předplodinu je náročnější, měl by se proto pěstovat po dobrých předplodinách (okopaniny, jeteloviny). V běžné zemědělské praxi se většinou oves sklízí až jako poslední obilnina, přezráváním porostů však dochází k velkým ztrátám ulamováním klásků.


Nabízíme k prodeji směsi pro andulky, holuby, hlodavce, králíky, slepice a další zvěř. Máme proso, kukuřici, slunečnici, oves a další směsi za dobrou cenu. Velké Británii, Chile, Mexiku, Kanadě, Číně a Polsku. Doplňkové krmivo pro exoty.


Zajistěte dostatek pitné vody a zkrmujte dle potřeby ptáků. Oves setý - Nahý Patrik. Vás v nabídce oves nahý již z NOVÉ SKLIZNĚ!


Glosbe-Wörterbuch Tschechisch-Deutsch, Online-Wörterbuch, kostenlos. Millionen Wörter und Sätze in allen Sprachen. V současné době se minoritně pěstuje zvláště v Etiopii často ve směsi s ječmenem (zrno, zelené krmení). Je charakterizován vzpřímenou latou se dvěma osinami na vnějších stranách pluch obilek. Nahý oves je využíván pro krmení koním a jiným monogastrickým zvířatům.


Proto oves působí mírně uklidňujícím účinkem. Existuje však i nahý oves a na rozdíl od toho setého, plevnatého, se nemusí loupat a má lepší senzorické vlastnosti zrna a vloček.

Má kratší stéblo, je zdravá a odolná k poléhání. Má nízký podíl pluchatých zrn a. Rostliny středně vysoké s menší odolností proti poléhání. Podle zahraničních výzkumů zařazení nahého ovsa do krmné dávky zvyšuje přírůstky u prasat i brojlerů a příznivě ovlivňuje produkci vajec.


Vyniká také vysokým obsahem stravitelné energie. Oproti ovsu pluchatému má méně nestravitelné vlákniny. Vhodný je především pro hříbata a mladá zvířata.


Výskyt: u nás se pěstují dvě varianty. Jedna (tzv. pluchatý oves ) má původ v Anatolii, zatímco druhá (bezpluchý neboli nahý oves ) ve střední a.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky