úterý 31. května 2016

Černý rybíz odrůdy

Rybíz červený ´Jonkheer van Tets´ Staší holandská odrůda červeného rybízu. Střapec je středně velký, bobule střední až velké. Odrůdy červeného a bílého rybízu z botanické skupiny R. Heinemannův pozdní´, ´Rondom´, ´Detvan´, ´Rubigo´, ´Korál´, ´Viktoria´). Rybíz černý je ovocný keř, který rodí malé jedlé bobule s významně vysokým obsahem vitaminu C.

Je klasifikován v rodu Ribes a řazen do čeledi meruzalkovité. Pěstované odrůdy rybízu jsou diploidní a samosprašné. C populárním letním ovocem, které dnes nechybí snad na žádné zahradě. První, co vás asi bude zajímat, je barva rybízu. Ostatně s barvou souvisí i chuť, protože jak bílý, tak černý rybíz je sladší než klasický červený, a černý rybíz má navíc zdaleka nejvíc vitamínů a je takovým multivitaminem mezi bobulovým ovocem.


Mezi jedno z nejznámějších patří samozřejmě rybíz. Kromě klasického červeného Vám nabízíme i chuťově výrazný rybíz černý nebo bílý, ať již v podobě keře nebo stromku. Sazenice keřového rybízu lze rychle namnožit řízkováním.

Ben Alder černý rybíz keřový rybíz. Kč Ben Connan černý rybíz stromkový rybíz. Obsahově je nejbohatší na všechny významné látky černý rybíz. Rybíz vyžaduje polohy s průměrnou roční teplotou pro červené-bílé odrůdy okolo – °C a pro černé odrůdy – °C.


Ze všech pěstovaných ovocných druhů měl nejvyšší obsah vitamínu C. Spolu s lískovými oříšky je černý rybíz nejbohatším zdrojem minerálních látek. Růžový rybíz LUBAWA patří mezi středně rané odrůdy. Hrozny jsou středně dlouhé s velkými bobulemi.


Plody mají atraktivní, růžovou barvu, sladkokyselou, osvěžující chuť a zrají od července. Velmi úrodná odrůda, která každoročně neúnavně rodí i ve vyšších polohách. Rybíz růžový Lubawa je vhodný do všech pěstitel. Ribes nigrum) - sladké, velké bobule, které sbíráme zhruba od půlky července do poloviny srpna. Ribes rubrum) - velká úrodnost plodů, které jsou zpravidla kyselejší.


Bobule zrají podle odrůdy od začátku června do konce srpna až září. Vážení zákazníci, v současné době přijímáme objednávky na ovocné stromy a keře, které máme skladem v zahradnictví. Proto nevyhledávám odrůdy se slabší pachutí.

Sofijevská měla první úrodu, nemůžu říct, že by zklamala, zatím se nedá hodnotit. Kdo má rád angrešt a černý rybíz , oblíbí si i jejich křížence jostu. Tento nadmíru užitečný keř dává tmavé plody větší než černý rybíz a. Plody z černého rybízu bohaté na vitamíny se nacházejí v venkovských chalupách a usedlostí z Moskvy na Sibiř, protože jeho popularita roste každý rok. V kubánském rybízu padá černě pevně. Je obtížné získat takové sklizně jako v centrálním Rusku.


Rybíz černý (na rozdíl od rybízu červeného a bílého) má vyšší nároky na půdy a klima. Lépe plodí a roste na hlubokých písčitohlinitých půdách nižších a středních poloh s dostatkem vláhy a živin. Dobře snáší i vápnité půdy.


Nehodí se na větrná stanoviště. Nelze jej vysazovat ani na velmi osluněné jižní svahy, kde listy předčasně zasychají a keře nerostou. Prodej stromků - rybíz - nabídka červeného, černého a bílého rybízu. Jeho použití pro prevenci některých chorob. Jaký je užitečnost černého rybízu?


Mezi nejoblíbenější odrůdy Jak zasadit rybíz černý rybíz Podmínky přistání požadavky na půdě (kyselost, hloubka vrtu) Správná péče - klíč k dobré. Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookies. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s našim používáním souborů cookies. Působí močopudně, vyvolává pocení a snižuje horečku. Pití šťávy působí preventivně proti ledvinovým kamenům a odbourává jedy v organismu.


Listy snižují krevní tlak, léčí záněty kloubů a dnu a sušené plody se přidávají do ovocných čajů. Stejně ho ale seřízneme. Později z keřů vyřezáváme čtyřleté výhony a pro kvalitu sklizně necháme keř zahoustnout slabými pruty.


Dbáme, abychom měli alespoň dva keře černého rybízu, každý od jiné odrůdy, ale vzájemně se opylující.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky