středa 25. května 2016

Jarní hnojení vinné révy

Nejčastějším případem je nadměrné hnojení vinné révy fosforem, ve formě superfosfátu, jímž se může vyvolat hlavně na neutrálních a alkalických (zásaditých) půdách nedostatečný příjem železa a zinku. Nadbytečný přísun železa a vápníku může způsobit nedostatek manganu. Příjem molybdenu je velmi ztížen na půdách kyselých a často se zlepší jen jejich vyvápněním. Provádíme analýzu hroznů, moštů a vín dle SZPI. Vykopejte velkou jámu, alespoň půl metru hlubokou i širokou.


Solitery révy zásadně mulčuji, po vypučení stříkám Krystalon start, po odkvětu Krystalon plod - květ, vždy při každém postřiku proti houbovým chorobám.

U rezistentů možno stříkat Krystalonem sólo. Pro správný růst, nasazení a dozrání plodů révy vinné je zvláště směrodatná nadmořská výška, orientace pozemku, sluneční záření, půda a její. Kalendář pro vinaře - únor.


Mnoho dalších obrázků znázorňujících řez vinné révy je zde: řez vinné révy obrázky. Choroby vinné révy trápí velkopěstitele i nadšence, kteří si hýčkají svůj. Preventivně se aplikuje postřik fungicidem ihned po odkvětu a poté za.


Půdní reakci vyžaduje neutrální až slabé alkalickou. Výsadba broskvoní a vinné révy , péče o vinnou révu, skladování ovoce - Říjen, díl třetí 19. Plody ovocných stromů jsou již sklizené a na stromech zbyly už jen poslední švestky.

Podle způsobu vedení révy (nízké, střední, vysoké) bude třeba vytvořit pro rostliny podpůrné konstrukce, po kterých se budou od třetího roku pnout. Jsou to různé typy pergol či drátěnek. Mezi nosné sloupky a případně trámky se napíná nosný a vodicí drát. U révy vinné se rozlišují dva základní řezy, které se běžně používají na rodinných zahradách a mají dlouhou tradici.


Jde o řez na hlavu a řez na čípek. Hnojení vinné révy Kromě správného řezu závisí úspěch pěstování révy i na její dobré výživě. Každý třetí rok hnojíme organickými hnojivy. Původ kulturních odrůd V. Napadají i jednotlivé keře, které jsou.


Pokud by nějaký výhonek vyrůstal z místa pod roubem (tedy ještě níže než rosné kořínky) tak ho odstřihněte - jedná se o výhon podnože (má výrazně odlišné listy od listů všech odrůd révy vinné ). V srpnu je velmi důležité nezanedbat často už poslední ošetření vinice proti houbovým chorobám, které mohou zničit úrodu a oslabit rostliny tak. Problémy s výživou révy na zahradě bývají spojeny s místem výsadby révových keřů. Réva má poměrně mohutný kořenový systém, který narůstá hluboko pod zem, ale také do potřebné šířky.


Jarní noci Jarním nocím 4. Jedno až trojočkové čípky ponecháváme po obvodu hlavy. Nejúrodnější je ponechat čípky se dvěma očky, ze kterých vyrůstají dva výhonky. Tyto ponechané výhonky na rok řežeme tak, že odstraníme výše postavený výhonek a níže postavený seřízneme na dvě očka.


Pokud již nehrozí větší mrazy, pustíme se do předjarního řezu révy vinné.

Při pozdějším řezu by réva příliš „slzela“ a vyčerpávala by se. Základní pravidla výsadby jsou stejné jako u ostatních ovocných stromků, jen je výhodnější vyhloubit větší díru a tu pořádně vyhnojit kompostem. Vysazujeme sazenice vinné révy. Před výsadbou odstřihneme z horní části sazenice kořínky a na spodní třetině je ponecháme delší, jen jim obnovíme řeznou ránu.


Réva vinná – výsadba sazenic a ošetření rostlin po výsadbě. Příprava půdy před výsadbou sazenic Půdu musíme před.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky