pondělí 23. května 2016

Choroby slivoní

Na listech slivoní se tato choroba projevuje tvorbou žlutozelených později červených skvrn o velikosti až milimetrů. Při silném napadení dochází k deformaci a usychání listů. Drtivá většina slivoní může být napadena onemocněními virového charakteru.


Hodně drastická poškození vznikají hlavně u dlouhodoběji rostoucích stromů. Jednat se může o houbové mykózy, virózy anebo jiná onemocnění. Choroba se na listech projevuje tvorbou žlutozelených později červených skvrn o velikosti 5–mm.

Některé odrůdy slivoní jsou vůči šarce odolné. Pilatka švestková – způsobuje červivost malých plodů. ZS Odborné informace, Český zahrádkářský svaz,. Naše diskusní fórum jsme přestěhovali na nový web Izahradkar.


Puchrovitost švestky poznáte podle jakýchsi nádorů na ještě zelených plodech slivoní. Houba napadá švestky již ve fázi květu. Vhodné fungicidy - např.


Fotky neposlal úplně kvalitní.

Rakovinné bujení K rakovinnému odumírání větví a kůry dochází většinou po neošetřeném řezu. Choroby jádrovin, rady a návody na Hobbyzahrada. Nemoci slivoní Slivoň - choroby na slivoních Šárka švestek, puchrovitost slivoně, černá skvrnitost slivoně a moniliová hniloba jsou nejzávažnější choroby na slivoních.


U slivoní na listech většiny odrůd švestek se projavuje v období květen až červen v podobě olejově žlutých difúzních skvrn. Pěstování, choroby a škůdci švestek. Pravděpodobně jde o hálčivce. Několik takových slivoní s úzkým krčkem jsem viděl, některé z nich i mám (např.


Lipnická). Choroba také napadá letorosty které jsou ztloustlé a deformované. Vyskytuje se na většině peckovin. Zpět na Problém, který trápí mnoho pěstitelů slivoní švestek – švestky brzy opadávají a jsou kyselé. V pokročilém stádiu rozvoje choroby plody předčasně dozrávají a opadávají.


Těsně před dozráním mají početné kresby, které se v době vybarvování plodů propadají do dužniny. Plody jsou různě deformované a hrbolaté. Virosy švestek , slivoní a myrobalánu byly u nás známy již před druhou světovou válkou, ale až v posledních několika letech jsou u nás důkladněji studovány. Již méně známá je rez slivoní, která sice nejčastěji napadá slivoně, ale vyskytovat se může i na meruňkách, broskvoních a mandloních.


Slivoním se nejlépe daří v polohách od 3do 5metrů nad mořem. Slíva se na jaře obalila voňavými květy, poté nasadila spoustu plodů. Ty utěšeně rostly a zrály, ale těsně před sklizní je postihla plíseň.

Tato choroba poškozující listy, plody, květy a letorosty na listech způsobuje skvrny tmavošedé až černé ostře ohraničené, které posléze nekrotizují. Silně napadené listy opadávají, stejně tak silněji napadené květy a plody (ty většinou strupovatí, deformují se a praskají). Taktéž kůra na letorostech skvrnovatí a poté praská. Virové choroby třešní, sladkovišní a višní jsou velmi nebezpečné a velmi rozšířené. Wrotycz pospolity - zastosowanie, uprawa i rozmnażanie.


Kiedy i jak sadzić dalie? Praktyczne sadzenie dalii. Odmiany ziemniaków - wczesne, średnio wczesne, średnio późne i późne. Způsobuje deformaci a následné opadávání listů a plodů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky