Na tyto otázky vám odpoví náš rozcestník rumů - najdete v něm rumy popsané podle aspektů barvy, síly, rumových zemí. Nejstarší rumy Rum pravděpodobně nevznikl Karibiku, ale už ve 14. Zatímco do kategorie Ochucených rumů zařazujeme zpravidla světlé rumy dochucené ovocem, spiced rumy mají tmavou barvu a jsou nejčastěji dochuceny přísadami jako vanilka, skořice, hřebíček či muškátový oříšek. Díky využití specifických přísad získávají spiced rumy zcela unikátní chuť.
Nejčastější využití spiced rumů je jako základ do koktejlů, dají se ale konzumovat i samostatně.
Obecně rozeznáváme tři základní druhy rumu - světlý (Blanco), který se využívá na přípravu koktejlů a zlatý a tmavý rum, postupně zrající v dubových sudech. Ten se většinou konzumuje čistý, s ledem nebo se přidává do vaření. Zatímco hodně rumů zraje v sudech po bourbonu, můžou to být také sudy po koňaku a nové dubové sudy.
Posledním krokem při výrobě rumů je zrání v dřevěných sudech. Co se týče lehkých bílých rumů, ty nezrají vůbec nebo zrají maximálně tři roky. Zlaté tmavé rumy zrají o něco déle.
Některé těžké tmavé rumy zrají 2 nebo i let.
Je to právě zrání v dřevěných sudech, které rumu dodává výslednou barvu. Velmi známý je například Stroh rum. Rakouská varianta, která se svým 80procentním obsahem alkoholu oživí i mrtvého. Používá se zejména do míchaných nápojů, ale i na vaření a pečení. Chuť i aroma těchto rumů je o poznání silnější než u rumu bílého nebo zlatého.
Rumy mají často silný melasový či karamelový podtext. U hnědých rumů by barva měla symbolizovat dobu strávenou ve vypáleném sudu (pokud tedy výrobce nepoužil karamel). Vybírejte si Rum podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece.
Blend rumů starších let ze čtyř různých lihovarů na Jamajce vyráběných kotlikovou destilací pot still ponechaný v námořnické síle. Hlavními druhy a typy rumu Rozbor souvětí Video: Stejně jako jakýkoli jiný alkohol, v závislosti na barvě, sílu, techniku a výrobu země rumu má druhy a odrůdy. V edle tohoto vznikají speciální druhy rumu jako brazilská Cachaca, panamský Seco, indonezský Arak, nebo mexické napodobeniny rumu a rumové likéry. Zde by se dal přiřadit i český Tuzemák, který je však vyroben z bramborové břečky, a proto podle součastných směrnic EU a ČR, nesmí nést označení rum. HLAVNÍ STYLY RUMŮ PODLE OBLASTI.
I když rum může být vyráběn kdekoliv na světě, nejznámější rumy pocházejí z Karibiku a Jižní Ameriky. Karibská výroba rumu je formována koloniální historií. Existují tři hlavní druhy: Španělský, Britský a Francouzský.
Tenhle vliv je vidět na názvech, které se rumům dávají, a umožňuje porozumět všem třem charakteristickým stylům. Rum se nejčastěji dělí dle barvy. Ta může být: Tmavá (Dark): Tato barva značí dlouhé zrání v silně vypalovaných sudech. Aroma takovýchto rumů je.
V naší nabídce najdete různé druhy rumů Zacapa. Všechny jsou opojně lahodné, ale zároveň tak trochu jiné. Pokud budete chtít někomu udělat radost tímto luxusním rumem, tak doporučujeme jedno z našich dárkových balení, jehož součástí jsou i stylové sklenice. Solera rumy jsou totiž kombinace několika rumů.
Jedním z nich je dlouholetý rum, který je minimálně šest let uložen v sudu, avšak dalšími složkami můžou být rumy nezrající. Pokud sáhnete po rumu Agen máte jistotu, že kupujete rum starý mnoho let, který neobsahuje žádnou jinou složku. Dejte si pozor na reklamní tahy obchodníků a ověřujte si na etiketě, o jaký. Burgery, steaky a klasika.
K nim pivní speciály, desítky druhů rumů nebo domácí limonáda. Na našem e-shopu najdete více než sto různých druhů alkoholů – od aperitivů, vodek, rumů , koňaků, tequil, whisky, likérů nebo šampaňských vín. Vybrat si tak můžete z celé řady nápojů.
U každého alkoholu máme detailní popis, který Vám pomůže ve výběru, ať už hledáte tu pravou láhev pro sebe, nebo třeba jako dárek pro své blízké či známé. V Mexiku se vyrábí nejen celá řada světlých i tmavých rumů , ale i jiné levnější druhy ochuceného i neochuceného alkoholu z cukrové třtiny, jako je aguardiente de caña nebo charanda. Ve Střední Americe a na severu Jižní Ameriky se vyrábí nápoj aguardiente destilovaný z melasy a ochucený anýzem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.