pondělí 24. července 2017

Borovice hustokvětá

Jetzt neu oder gebraucht kaufen. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen.

Wir machen die Rückgabe einfach. Glosbe-Wörterbuch Tschechisch-Deutsch, Online-Wörterbuch, kostenlos. Millionen Wörter und Sätze in allen Sprachen. Středně rostoucí borovice , koruna nepravidelná, širší. Půda středně těžká až lehčí, středně nebo málo živná.


Borovice roste velmi pomalu, dosahuje běžně výšky 1-m, v dobrých podmínkách dosahuje. Velmi zvláštní kultivar borovice s bíle pruhovanými jehlicemi spíše široce kuželovitého habitu. Borovice jsou nádherné stromy, které najdete v širokém pásmu klimatu - od chladných severských zemí, až po rozpálené přímořské pláně.

Bylo vyšlechtěno mnoho odrů přesto nejkrásnější jsou divoce rostoucí borové hvozdy, kterým nikdo neurčoval místo ani velikost. Světle zelené jehlice vyrůstají po dvojicích. V období deseti let vyrůstá do průměru 70cm. Pomalu rostoucí druh borovice se štětkovitými výhony, jehlice pokryté bělavými zrnky pryskyřice. Atraktivní, exotický druh s nepravidelným růstem.


Borovice (Pinus) je rod stálezelených jehličnatých stromů, popřípadě keřů, z čeledi borovicovité (Pinaceae). Se zhruba 1druhy jde o největší rod čeledi. Jehlice jsou velmi dlouhé, měkčí a mají jasně zelenou barvu. Stanoviště ji volíme velmi slunné, s dobře odvodněnou půdou, která nemá sklon k vysychání. Jako všechny borovice i tato snese teploty hodně pod bodem mrazu.


Patří mezi sbírkové botanické druhy. Listy mají zelenou barvu. Pinus densiflora - borovice hustokvětá. U náš jsou především kultivary nižšího vzrůstu, ale existují i vysoké stromy. Nejčastěji pěstované variety mají nižší vzrůst se široce kulovitou.


Kč Borovice kleč Mughus borovice - pinus. Borovice původem z Japonska a Koreje, dorůstající výšky - m.

Koruna stromu je často nepravidelná, jelice jsou světle zelené a kůra bývá načervenalá. Vyžaduje slunné stanoviště s dobře propustnými půdami. Nese hnědočervené šišky. Vhodné použití jako solitera, do skupinové výsadby, ale dá se i tvarovat jako bonsai.


V Japonsku bývá ještě označována starým názvem Aka-bandaisho. Rostlina přečká zimní teploty do -°C. Dorůstá do výšky 1— 2cm.


Jestli se vám líbí borovice typu středozemních pinií s jejich zakulacenými korunami, prohlédněte si tuto odrůdu borovice hustokvěté, která nese několik. Inzerát Borovice v okrese Hradec Králové, cena 30Kč, od j. Zajímavosti ze světa rostlin. Katalog rostlin s vyhledáváním jednotlivých druhů.


Rezervace, chráněná území a jiné významné botanické lokality. Pokud borovice přesto neporoste, je třeba vytrhat veškerou trávu a plevel z jejího okolí. Mulčem musí projít voda i vzduch, nedávejte pod něj žádnou plastovou bariéru.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky