pondělí 31. července 2017

Maliník medea

Remontantní = stáleplodící. Popis: Raná remontantní odrůda. Kvete na dvojletých i jednoletých výhonech během jednoho vegetačního období. Plody jsou velké, protáhle kuželovité. Medea je kvalitní remontantní odrůda maliníku vyšlechtěná na Slovensku.


Slovensko, křížením ( Newburg x Rubín bulharský ) x Ljulin. Kvalitní remontantní malina vysoké plodnosti a odolnosti. Má někdo s touto odrůdou stejný problém? Maliník i ostružiník je citlivý na trvalé zamokření, na takových půdách brzy odumírají.


Pozornost je třeba věnovat výběru místa pro beztrnné odrůdy, které vyžadují teplejší stanoviště, popřípadě v chladnějších polohách ochranu před mrazem. Ostružiník maliník (Rubus idaeus Linné) někdy nazývaný též maliník obecn ý je až metry vysoký listnatý opadavý keř s prutovitými výhony, náležející do čeledi růžovité. Listy: jsou 3–7četné, střídavé a lichozpeřen. Dá se pěstovat i jako remontantní odrůda.


Sadbové brambory, postřiky, hnojiva atd. Klasická stáleplodící odrůda s pevnými plody pro sklizeň plodů na jednoletých výhonech, zrání začíná v srpnu a trvá přibližně - týdnů. Středně raná jednouplodící malina s plody k všestranému použití. Ovocné stromky, drobné ovoce, trvalky, skalničky, jehličnany a spoustu dalších rostlin.


Maliník by neměl být sklizen, dokud plod nelze oddělit snadno od rostliny. Měl by být sklizen krátce poté, co je dosaženo této fáze zralosti, protože brzy se stane tak zralým, že při silném dešti, které se často vyskytují v tomto ročním období, bude střeseno mnoho z bobulí z keře. Ovoce by nemělo být sklizeno mokré, protože to poškozuje jeho přepravní vlastnosti. Entdecke die neuesten Trends auf Stylight. Viele Sale-Produkte zur Auswahl.


Dobře odolný vůči mrazu. Nicht schlecht, Frau Specht! Dům a zahrada - MALINIK MEDEA bazar. Prodejte snadno a rychle na Bazoši. Přes půl milionů uživatelů za den.


Najděte co potřebujete ve Vaší kategorii. Pět tipů na zdravé drobné ovoce. Malé vzrůstem, velké svým účinkem na zdraví a chuťovým zážitkem. Ovocné keře, které jsme vybrali do speciálu Pět.


Canby je středně raná odrůda jednouplodícího maliníku vyšlechtěná v USA, plodící na loňském dřevě. Keře jsou vzpřímené, středně husté. Maliník Ada vyžaduje kypré půdy s dostatkem humusu a vláhy. Odolnost proti napadení houbovými chorobami a bejlomorkou maliníkovou je vysoká. Je nenáročný na pěstování.


Odplozené výhony se doporučuje každoročně odstranit ještě před příchodem zimy. Plod: větší, tupě kuželovitého tvaru, barvy středně červené. Chuť má sladce navinulou, slabě aromatickou. Maliník je na pÛdu nároãnûj‰í neÏ jiné druhy drobnoplodého ovoce (rybíz, angre‰t).


Nejlépe prospívá na hlinitopísãit˘ch a písãi-tohlinit˘ch pÛdách s lehkou propustnou spo-dinou. Hladina spodní vody nesmí sahat v˘‰e jak 1–m pod povrch. Jinak roste slabû a odumírá – nesná‰í zamokfiené pÛdy. Seznam odrůd malin a ostružin je ovocnářský seznam shrnující pěstované kultivary maliníku a ostružiníku.


Maliník Zlatá Královna plodí krásné, žluté, sladce navinulé plody. Maliny čistí střeva, působí protizánětlivě, odbourávají cholesterol, zastavují krvácení, pomáhají při nachlazení, snižují horečku a krevní tlak, mají příznivé účinky při anémii, díky obsahu biotinu se také starají o zdravý vzhled vlasů a pokožky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky