středa 26. července 2017

Grilování na žulové desce

Nejvhodnější a nejlevnější jsou druhy,,ČÍNA a,,TARN. V některých případech se žulová deska na grilování může rozpadnout a pak je nutné zakoupit novou. Na výrobu stačí pár L profilů, kus roxor.


Grilování masa, zeleniny a jiných pokrmů na žulové desce totiž patří mezi nejlepší a nejzdravější způsoby úpravy jídla. Před prvním grilovám desku omyjte teplou vodou a mycím prostředkem (například Jar, ten je vhodný i na další čištění po grilování) a nechejte uschnout. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.

Grilování na mramorové desce už rozebírají maminky na webu eMimino. Pro zdravé stravování je grilování na kameni to pravé. Brání vzniku mnoha škodlivých látek, které se při opékání na klasickém roštu vždy uvolňují. Na grilovacím kameni můžete připravovat maso i zeleni. Pro grilování používejte kvalitní žulové kameny, které zakoupíte za příznivou cenu.


Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro povoleno cookies, aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko Souhlasím souhlasíte s podmínkami použití cookie. Dobrý den, prosím máte někdo zkušenosti s grilováním na nerezové desce ?

Uvažovala jsem o žulové desce , ale zrazují mě od toho, že ráda praská. Na rozdíl od něj jsou ale obvykle hladší a plošší, takže rybu snadněji otočíte. Ryby snadno upečete i na žulových grilovacích deskách. Moderní grilování na žulové desce je stále oblíbenější. Tento kámen se dá vložit do krbu nebo nad otevřené ohniště a po nahřátí lze na jeho.


Desku je třeba uložit do rámu, V případě, že nešetrným prudkým nahřátím praskne, tak se nerozpadne a dá se na ní grilovat i nadále. Rozměr 5x 5x mm. Na stejnem principu gunguje elektricky gril , tam je prave ta mramorova deska. Rúzná barevná provedení a. LavaGrill je grilovací deska z lávového kamene určeného speciálně pro grilování. Používá se již od pradávna a pokrmy připravené na rozžhavených lávových kamenech výborně chutnají.


Jak na to, abyste si na svých grilovaných dobrotách pochutnali i vy? I přesto se na desce může po čase objevit menší prasklina, která se dále nezvětšuje – to není na závadu, jedná se o přirozený jev související s teplotním namáháním materiálu. Vám Vámi požadovanou naceníme. Jestli se propeče a neopálí jen z vrchu, když to není v oleji ponořené?


Prohlédněte si naše žulové grilovací desky v tmavém a světlém provedení. Naše žulové grilovací desky mají vždy vyleštěnou horní stranu pro snadné čištění, ve standardním provedení mají i zbroušené hrany. Na přání Vám je můžeme dále upravit, např.

Setřete veškeré rozlité nebo lepivé zbytky na pracovní desce. Nejlépe zabráníte skvrnám na pracovní desce tím, že okamžitě odstraníte tekutiny, nebo omáčky z pracovní desky. V případě, že již tekutina zaschla, použijte horký mokrý hadr k uvolnění a odstranění zaschlých nečistot. Jde vlastně o klasické rožnění, při němž je nejdůležitější pozvolné pravidelné otáčení.


Maso buď konzumujeme až poté, kdy je celé hotové, anebo propečené plátky odkrajujeme v průběhu grilovaní. Propeče se dostatečně i když jsou karbanátky silnější. Podáváme se zeleninovým salátem, pečivem nebo bramborami a tatarskou omáčkou. Vítáme všechny příznivce grilování na kameni a přejeme příjemný nákup. Alenko, no my jsme v lednu taky grilovali poprvé :-) Právě kvůli té žulové desce.


Na žulové desce můžete bez problémů krájet nožem, naklepávat maso paličkou, a to vše bez obav, že byste kámen poškodili. Odložit na desku horký hrnec nebo pánev?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky