pátek 28. července 2017

Nízké kvetoucí trvalky

Nízké , půdokryvné a kobercové trvalky do skalky nebo na okraj záhonu. Pestré barvy, široký sortiment. Půdopokryvná trvalky - rostliny pro №1zahrada s vynikajícími dekorativními vlastnostmi, navíc brání vysychání půdy a růstu plevelů.


Běžná půda, svěží nebo suchá půda, to jsou vhodná stanoviště pro tyto rostliny. Patří sem velkokvěté druhy (pivoňky, floxy) a také trvalky dlouhokvetoucí (krásnoočko, kakost ´Rozanne´).

Půdopokryvné trvalky jsou vitální, rozrůstavé a plazivé druhy trvalek, které zakryjí půdu a „nepustí“ mnoho plevele. Nebo také bochanovité trvalky s hustými listy (např. kakosty). Mnohé trvalky jsou však pro stín jako stvořené: nejenže kvetou, ale bývají ozdobné i tvarem či barvou olistění. V takových partiích se často příliš nedaří ani trávníku, ale vhodný výběr rostlin vás zbaví starostí. Navíc vytvářejí krásně po celé léto kvetoucí koberec.


Já mám na podobně orientovaném záhonu vysazenou růžovo - modro-fialovou kombinaci, která kvete opravdu od jara do podzimu: krokusy, modřence, nízké. Nízké, plazivé a polštářové trvalky, které se v novodobých zahradách mohou použít i mimo skalky, však jsou zahrnuty v sortimentu.

Speciální část byla dále rozšířena o některé skupiny trvalek, o nichž se dosud poměrně málo psalo, avšak které jsou pro zahrady důležité. Jedná se o převážně nízké až půdopokryvné rostliny, hojně využívané jako zelený a navíc kvetoucí podrost pod stromy, keři, na okraje záhonů nebo do smíšených výsadeb s dalšími trvalkami. Přinášíme vám přehled desítky krásných trvalek , které rozzáří svými. Kvetoucí v létě nebo na podzim – jarní výsadba. Před výsadbou do vyhloubených jamek se trvalky musí zalít.


Vysezujeme do hloubky, v jaké byly pěstovány v kontejneru, nebo ve volné půdě. Trvalky bez balu – po odkvětu. V kategorii trvalky kvetoucí po celé léto nízké jsme našli 5rostlin, které naleznete v českých zahradnictvích. Někde jsou zkrátka potřeba malé keře.


Spíš takové menší nenápadné bobíky. Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Sicher durch den Winter.


Modře a modrofialově kvetoucí trvalky Růžově a růžovofialově kvetoucí trvalky. Kameny, nízké trvalky a keře - návrhy předzahrádek (READERS DIGEST VÝBĚR) Kdy hnojit? V kategorii rostliny do stínu kvetoucí nízké jsme našli 3rostlin, které naleznete v českých zahradnictvích.

Sem řadíme druhy nebo odrůdy, jejichž výška (bez květů) dosahuje až cm. Některé mají květy přisedlé, u jiných květní lodyhy vyrůstají vysoko nad listy. Směsice vůní a barev v zahradě. Nechybí Vám nějaká v zahradě ? Objednejte si, obratem Vám ji zašleme.


Níže najdete rostliny, které se nikam vysoko nešplhají a nebo je střihem snadno udržíte při zemi. Existují druhy kvetoucí na jaře, v létě a na podzim. Milovníci těchto modrých rostlin si tak mohou přijít na své a svoji oblíbenou květinu mohou vidět kvést na přední části záhonu či ve skalce celou sezónu. Obvyklé jsou spíše nízké druhy než ty vysoké.


Hledat v článcích: nízké jarní trvalky. Podle vzhledu a charakteru je nejčastěji dělíme na plazivé, nízké,. Pro vytvoření příznivých podmínek je ideální vysadit trvalky na slunce, případně. Mnohé trvalky časného léta mohou kvést ještě počátkem tohoto období – jestliže jim přeje počasí, jsou-li dobře přihnojené anebo z různých důvodů začaly kvést pozdějí.


Obě skupiny rostlin lze ovšem s výhodami kombinovat, jak doporučovala už Gertrude Jekyllová v knize Barvy v květinové zahradě. Nízké trvalky pěstované ve skalkách tvoří speciální skupinu - skalničky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky