čtvrtek 27. července 2017

Špagetová dýně pěstování

Má protáhlý kulovitý tvar a charakteristická je pro ni krémová, žlutá či oranžová barva. Jakmile plod dozrává, slupka tvrdne, uvnitř však zůstává vláknitá dužnina, která po tepelné úpravě připomíná špagety. Zajímavá vláknitá dužnina po tepelné úpravě supluje špagety, ale můžeme ji použít i místo nudlí do polévky. Ať už hokkaido, špagetová nebo máslová, péči vyžadují všechny podobnou. Vegetable Spaghetti) patří k původním druhům, které pocházejí z amerického kontinentu.


Její zvláštností je, že se po tepelném.

Co je tedy třeba dodržovat? Jak na výsev špagetové dýně ? Potřeba na toto jídlo je rozhodně špagetová dýně , rajčata, pórek, sůl, pepř,olej, olivový olej, tymián a hlavně zelené fazolky. Nahoru pak strouhaný sýr. Všeho dle vlastních potřeb a chuti. Dýně patří mezi nejoblíbenější plodiny, které si najdou místo fakticky na každé zahradě.


Tento druh se obecně považuje za jednu z nejchutnějších dýní. A podobně se dá i servírovat.

N a zahrádce mi špagetová dýně roste už druhý rok a už druhý rok máme od půlky léta domácí špagetovo dýňové hody bez špetky mouky. Mezi ně patří i takzvaná spaghetti squash, neboli špagetová dýně. Pěstuje se v USA, má většinou sytě žlutou barvu, oválný tvar a dorůstá asi třiceti centimetrů. A je to asi ta nejzvláštnější z rodiny dýní. Její vláknitá dužina skutečně připomíná špagety a má i podobné využití, ovšem při daleko nižší kalorické hodnotě.


V rámci druhu dýně obecné patří mezi největší plodící dýně s hmotností plodu kolem 1–kg. Má kulovitý či protáhlý tvar a krémovou, žlutou nebo i oranžovou barvu. Dýně jsou rostliny s plazivou lodyhou, dlouhou mnohdy i několika metrů, s čímž musíme při pěstování počítat. Pro regulaci růstu a rychlejší násadu plodů se vyplatí zaštípnout hlavní výhon.


Pravděpodobně vůbec nejchutnější dýní je špagetová dýně , která svůj název získala kvůli svému tvaru, její plody jsou totiž šišaté a kulovité. Výborně se hodí na vaření, a to především díky své chutné dužině. Postup: Dýně rozpulte, pokapejte olivovým olejem a pečte na 2°C řezem dolů asi minut, dokud nezměkne.


Upečené dýně vidličkou naškrábejte na špagety. Klatovský hobby magazín. Nejčastějším způsobem úpravy špagetové dýně je vaření.


Dýně hokaido pěstování na zahradě Dýně hokaido je vhodná pro pěstování na zahradě. Dobry den,letos mam prvně k dispozici pozemek na pěstování zeleniny a chtěl jsem vyzkoušet pěstování cukety a dýně. Snažil jsem se načíst nějaké informace na internetu a někde pisi,ze to může byt problém,jinde ze ne.

Z diskuze zde jsem vyrozumnel,ze v aktuálním roce to na urodu vliv nemá,pouze na semena pro další roky. Dýně je lidový název, kterým označujeme některé druhy tykví. Už před tisíci lety si lidé všimli léčivých a povzbuzujících účinků listů této dřeviny. Základem úspěšného pěstování dýně hokkaido je středně těžká půda s dostatečným množstvím vláhy a hodně bohatá na živiny. Předem diky vše za odpověď.


Před výsevem semen nebo výsadbou předpěstovaných sazenic zapracujeme na záhon vyzrálý kompost nebo rozležený chlévský hnůj Protože si libuje na dobře vyhnojeném místě, na pěstování dýní je jako dělaný kompost. Tématické fráze: jak upravit špagetovou dýni špagetová dýně vařená špagetová dýně recepty špagetová cuketa špagetová dýně pěstování co uvarit ze spagetove dyne jak dlouho vařit špagetovou dýni jak vařit spagetovou dyni jak dlouho vařit dýní špagetová dýně se žampionovou omáčkou špagetová dýně vaření špagetová dýně vařená vcelku jsk varit. Dýně obecně nemá vysoké nároky na pěstování. I začátečník si s ní poradí.


Vyhovuje jí výsadba na teplé a chráněné místo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky