čtvrtek 20. července 2017

Krkovicka na grilu

Na domácí marinádu si připravíme 1ml oleje, lžičky sojové omáčky, lžíci kečupu , lžíce hořčice , 1ml piva , lžíce grilovacího koření, lžičku mletého kmínu, lžičku bílého mletého pepře, lístky bazalky. Lilek nakrájíme na plátky, posolíme a necháme zhruba minut vypotit. Přidáme k němu ještě nakrájenou cuketu, osolíme a opepříme, pokapeme olivovým olejem a opečeme na grilu. Grilovanou zeleninu přendáme do mísy a posypeme čerstvě nasekanými bylinkami.


Před dalším zpracováním vyjmeme krkovičku z marinády, osušíme ji a pak na olejem potřeném rozpáleném grilu každý plátek po obou stranách minut opékáme. Podáváme s chlebem nebo bramborem. Krkovičku som nakrájala na plátky, okraje som narezala, aby sa pri pečení nekrútili, nesolila som, ale vyklepala. V mise som zmiešala olej, koreniny a horčicu.


Z hořčice, kečupu, olivového oleje, cibule nakrájené na kostičky, drceného česneku, koření a bylinek připravíme marinádu. Plátky krkovice přelijeme marinádou, přikryjeme potravinovou fólií a vložíme na noc do lednice. Krkovici grilujeme minut z obou stran, občas potíráme marinádou. Maso naložíme do marinády na několik hodin a uchováme v chladu.


Grilujeme metoou přímého grilování z každé strany po dobu 6-minut. Maso kontrolujeme a průběžně otáčíme. Před vložením na gril maso lehce osušíme. V průběhu grilování můžeme ještě potřít zbylou marinádou.


Jako přílohu podáváme na čtvrtky grilované brambory nebo čerstvý chléb. Dalším z grilovacích nešvarů je prý nesprávné používání koření. Pokud totiž sebelepší suchou kořenící směs vystavíte přímému žáru grilu, nebo grilovací plotny, můžete si být jisti, že během několika okamžiků z něho bude jen trochu popela a sazí, prostě že shoří.


Jestli existuje nějaký kus masa, který na gril v Čechách určitě patří, tak je to krkovička. My jí dáme na gril Jata s terakotovou deskou, ale ještě. Pokrm podáváme jako hlavní chod s grilovanou zeleninou, bylinkovým dipem a přílohou.


Recept na grilovanou šťavnatou krkovičku v brusinkové marinádě. Na dno misky rozprostřeme na měsíčky nakrájenou oloupanou cibuli. Na ni položíme plátky masa, česnekovanou stranou nahoru. Zalijeme olejem, zakápneme balzamikovým octem, přikryjeme víčkem a dáme do lednice.


Street Food in Bangladesh -The ULTIMATE Old Dhaka Street Food Tour - Bengali Street Food HEAVEN! Recept, podle kterého se vám Lesnická krkovička na grilu zaručeně povede, najdete na Labužník. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Rošt grilu očistíme kartáčem a potřeme špekem.


Plátky vepřové krkovice vkládáme na rošt rozpáleného grilu, grilujeme tedy na přímé grilování - minut z každé strany. Oloupeme větší cibuli a na krájíme ji nadrobno. V misce smícháme trochu oleje, dvě lžíce medu, sójovou omáčku, nakrájenou cibuli a trochu chilli.


A ta marináda, to je taková moje velmi jednoduchá, ale výborná specialita. Celý recept shlédněte ve videu. Tento recept na bagety zapečené s kozím syrom, hruškou a píniovými orieškami je fakt. Kulinárske tipy s kokosovým olejom Kokosový olej sa dá rôznymi spôsobmi využiť ako v teplej,tak aj v studenej kuchyni. Marinovaná krkovička na grilu recepty, které budete milovat.


Při grilováním nezapomeňte na potírání zbylou marinádou. Dřevěné třísky nechte okapat a pak je dejte přímo na hořící dřevěné uhlí nebo do udící krabice na plynovém grilu (podle instrukcí v návodu). Jakmile se z třísek začne kouřit, přesuňte kuře na plechovce na gril a umístěte ho tak, aby „stálo“ na svých dvou nohou a plechovce jako na pomyslné trojnožce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky