středa 26. července 2017

Pěstování kiwi

Aktinidie čínská ( Actinidia chinensis ), je pěstitelsky stále nejrozšířenější druh kiwi. Vyžaduje však teplejší polohy, hlubší a polopropustné půdy. Nedáte na tohle chlupaté ovoce dopustit, ale nedokážete se smířit s nevalnou chutí tvrdých, často ještě podržených plodů z obchodu? Dozrává v září a je vhodná do všech poloh.


Je lahodné, má příjemnou sladkou chuť a sníte-li jedno kiwi , pokryjete celodenní potřebu vitamínu C. Vykiwení makají jako šrouby!

Kiwi je bohaté také na draslík. A vy se můžete něco přiučit v tomto vzdělávacím videu. Sledujte vice na: vykiweni. Made completely on iPa without use of PC.


Půda běžná ornice, raději slabě kyselá, slunce až polostín. Minikiwi je odolné až do výšky kolem 6m. Pěstování kiwi , samosprašné kiwi.


Důležitou vlastností minikiwi je, že je velmi odlné proti škůdcům.

Návod na pěstování kiwi Pakliže jsme se rozhodli pro pěstování kiwi (actinidie), rozhodně bychom neměli zapomenout na to, že se jedná o velmi teplomilnou rostlinu a tak se jí bude dařit především v teplých, vinařských oblastech, a na chráněných stanovištích (jako jsou jižní strany domů). Koncem září dozrávají oválné, zelenožluté, sladkokyselé plody velikosti asi cm. Z novinek upozorňujeme na odrůdu Scarlet September, která má větší červené plody a odrůdu Vitakola s většími plody, která dozrává již koncem srpna.


Kaufen sie jetzt ihren Favoriten ! Angenehm zu tragende Babyschalen. Einfach auf Rechnung bestellen ! Sicherheit und Komfort für Kinder. Schnell und einfach bestellen ! Fußmatten, Parkscheiben und mehr.


Hello Kitty Accessoires bestellen ! Das gesamte Sortiment reduziert. Marken: Cybex, Concor Maxi-Cosi. Mit ergonomischem Tragebügel. Kaufe Kunststoff Fahrradbox im Preisvergleich bei idealo.


Při nákupu si však musíte dát velký pozor. Samosprašných odrůd je málo, bývají dražší a ne vždy plodí tak, jak bychom si představovali. Nejprve kiwi rozkrojíme a vydolujeme co nejvíce semínek.


Některé druhy popínavé aktinidie lze bez problémů pěstovat na našich zahradách.

Zhruba před 1lety se dostalo do Evropy a před lety na Nový Zéland. Loni nebyly - jak se u nás ty šlahouny ufikly, ale letos už zase asi budou. Pro pěstování se nedoporučují půdy vápenité, nebo přihnojování vápenatými hnojivy. Vhodná jsou hnojiva organická (tří- až čtyřletý rozleželý hovězí hnůj, rašelina, vyzrálý kompost). Půdu stačí vylepšit do hloubky - cm.


Zkraťte plodné výhony nad čtvrtým až sedmým listem nad nejvyšším plodem. Pak odstraňte příliš malé plody. Zbývající plody budou lépe vyživovány a osluněny, proto budou na podzim stejnoměrněji dozrávat. Samčí odrůdy řežte podobně.


Přesto musíme být opatrní při jarních mrazech, které dovedou zničit mladé výhony i květy. Máte-li rádi kiwi , ať už v salátech, kompotech, nebo rádi pečete kiwi řezy, a chcete si jej sami pěstovat, v našich podmínkách je to opravdu možné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky