pondělí 31. července 2017

Levandule semena

Buchen Sie Ihr Wunschhotel schnell und einfach mit der HDE Preisgarantie. Jetzt einfach anmelden und buchen! Nur für unsere Geschäftskunden. Levandule in Brünn reservieren.


Schnell und sicher online buchen.

Bio semena na klíčky - Bio Pšenice - g. Trávníkové osivo na přísev - Pegasus - kg. Minerální hnojivo pro okurk. Výrazné fialovo-modré květy má například kultivar Munstead blue, který dosahuje výšky cm.


První zimu po výsadbě takto předpěstované rostliny chráníme před holomrazy. Pěstujeme při teplotě okolo °C. Vzrostlé sazenice levandule přesazujeme po otužení na otevřený záhon.


V domácnosti se používá jako součást bylinných směsí, jelikož se vyznačuje.

Trvalka pěstovaná jako letnička, u nás není mrazuvzdorná. Nachové květy a listeny, šedozelené listy. Používá se i do vonných směsí. Sbírá se kvetoucí nať od 2. Pro vydatné kvetení zastřihujeme na jaře větévky asi o. Semena vyklíčí přibližně o čtrnáct až třicet dní a klíčivost si udrží dva až tři roky.


Semena levandule - Lavandula angustifolia - levandule lékařská patří k nejoblíbenějším bylinkám. Množení levandule probíhá na podzim nebo na jaře můžeme rostlinu množit pomocí stonkových řízků (dlouhých deset až dvacet centimetrů) nebo dělením a zasypání. Semena vyséváme na jaře do misky, později přepícháme a vzrostlé sazeničky (asi okolo cm) vysazujeme přímo na záhon.


Rostliny lze také snadno množit hřížením. Ide o trvalku rastúcu veľmi rýchlo. Zmiňuje květinu, která se stala synonymem. Tato semena snižují cholesterol, regulují krevní tlak a selektivně ovlivňují rakovinné buňky.


Osivo po sadení nezasypávame, iba zatlačíme do substrátu a rastliny následne prepichujeme. Je to léčivka, ale má široké využití, např. Polokeř se silně rozvětveným stonkem.

Vyžaduje slunné stanoviště a propustnou lehčí půdu. Bylinné výhony jsou hustě olistěny čárkovitými listy. Stříháme levanduli tak, aby na odstřižených místech zůstaly ještě lístečky, nikdy nestříháme do dřeva. Po odkvětu odstraňujeme květní stvoly (srpen). Výrazně aromatická droga má uklidňující účinky, užívá se v čajových směsích.


Odrůda je vhodná pro pěstování v okrasných záhonech i truhlících a květináčích za okny, na balkonech a terasách. Doporučujeme levandule na zimu schovat - nesnáší mrazy. Před výsevem semena přemrazte v mrazáku po dobu 2-týdnů. Výsev: na jaře březen - červen, nebo na podzim září - listopad do květináčů. Hodí sa na pestovanie v kvetináčoch.


Kvitne fialovo-ružovými kvetmi. Osivo levandule potrebuje na klíčenie niekoľko týždňov. Musíte byť trpezliví, pretože od výsevu po prvé klíčne lístky môžete bežne čakať aj mesiac. Detailní popis produktu.


Tak co, kde je zasadíte? Tyto semena jsou velice kvalitní. Vyrostou vám zajisté pěkné levandule. Napište vlastní recenzi. Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat recenze.


Prosíme přihlašte se či se zaregistrujte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky