čtvrtek 18. ledna 2018

Durancie stromky

Kaufe Durance im Preisvergleich bei idealo. Sicher durch den Winter. Dužina je zelenožlutá, sladká a velmi šťavnatá, ale nelze oddělit od pecky. Odrůda je tolerantní k šárce.


Dužina je žlutavě zelená, sladká a velmi šťavnatá, ale nelze oddělit od pecky. Vhodná pro pěstování v teplejších polohách. Pozdní, samosprašná s plody o vysoké cukernatosti. Stará odrůda slívy zvaná též Duranče či Kadle, hojně pěstovaná a oblíbená zejména na Moravě. Plody dlouho vydrží na stromě.


Durance bietet eine außergewöhnliche Palette von mehr als dreißig Düften, um in eine Welt voller Erinnerungen und Sinnesreisen einzutauchen. Unsere Philosophie der Naturverbundenheit Unsere Duftkerzen werden in unseren Ateliers in Handarbeit hergestellt und bestehen zu aus Inhaltsstoffen natürlicher Herkunft und höchster Qualität, ohne Parabene, Phenoxyethanol, Sodium Laureth Sulfate und Silikone. Připravujeme podzimní prodej. Kč Elena švestka kontejner švestky. Kč Gabrovská švestka švestky.


Kč Haganta švestka švestky. Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Nové podnože Nové podnože pro švestky - Wavit, Ishtara, Torinel, Myrobalán 29C a třešňová podnož Gisela 6. Pozdní pološvestka, náhrada durancie , samosprašná s vysokou a pravidelnou plodností. Kvalitní plody, velmi sladké chuti, vhodné na pálení a přímý konzum.


U nás (Moravské Slovácko) se traduje, že od pecky jdou jedině švestky (trnky), durancie jsou spíš do kulata a jsou rozhodně sladší než trnky. Durancie, které jdou dobře od pecky neznám. Letos už je po nich a šly do kvasu nebo na kompot. Naše stromky a keře jsou vhodné, jak do produkčních, tak i do okrajových oblastí s horšími klimatickými podmínkami.


Můžete si vybrat z letních, podzimních i zimních odrů všech dostupných velikostí, barev, tvarů a chutí. Sofort lieferbar - Jetzt bestellen! Pre pokračovanie zadajte heslo k inzerátu.


Heslo môžete nájst aj v. Ovocné stromky nabízíme v jarní a podzimní sezoně. Přes léto nabízíme ovocné stromky a keře v kontejnerech. Jedná se především o drobné ovoce jako maliny, ostružiny, borůvky.


K plné rodivosti doporučujeme každoroční řez. Tuto odrůdu zná každý, kdo ví, jak chutná pořádná pravá slivovice, protože tato odrůda se pěstuje za tímto účelem. Pokud jsme stromky sázeli na podzim, první řez bude následující jaro, pokud na jaře, tak ještě v tomto období. Ale zkracovat větve je možné v době vegetace jako to platí u jiných peckovin, a to až do začátku září. První roky provádíme výchovný řez.


Pravda, durancie jako surovina na pálenku je o několik koňských délek před ostatními odrůdami, s tím lze těžko něco dělat. U nás ale letos durancie dozrávají, ale jen díky teplému roku. Růst stromů na těchto podnožích je slabší (asi vzrůstnosti myrobalánu) a semenáče lze použít i na vřetena.


Vysvětlím vám, jaký je mezi nimi rozdíl, a poradím, jak pěstovat švestky na zahradě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky