pondělí 29. ledna 2018

Kalina obecná

Kalina Complex in Dolna Banya reservieren. Jetzt buchen mit Booking. Viele Unterkünfte – tolle Preise! Ihre Buchung direkt bestätigt! Einfach, schnell und sicher buchen!

Schnell und einfach zu nutzen. Roste u nás ve vlhkých křovinách a listnatých lesích a často se také pěstuje jako okrasný keř, zejména ve formě s kulovitými květenstvími sterilních květů. Efektní je pak její vzhled – větve rostou vodorovně, což vynikne jak v době vegetace, tak i po opadu listů (odrůda ‘Mariesii’). Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Zajímavosti ze světa rostlin. Katalog rostlin s vyhledáváním jednotlivých druhů.


Rezervace, chráněná území a jiné významné botanické lokality. Roste ve vlhkých křovinách, na loukách či podél cest.

Daří se jí v lužních lesích. Vyhovují jí těžší, výživné půdy s dostatkem vápníku a teplé stanoviště. Středně bujný, opadavý keř.


Listy na podzim vybarvují vínově červeně. Kvete v květnu až červnu, květenství. Jsou to dřeviny s jednoduchými vstřícnými listy, rozšířené především v mírném pásu severní polokoule.


V české květeně jsou zastoupeny druhy: kalina obecná a kalina tušalaj. Některé druhy patří mezi oblíbené okrasné keře. Okrouhlé troj až pětilaločné nestejně zubaté listy jsou během vegetace světle zelené, na podzim se zbarvují do karmínově červené barvy.


Jedna z nejplodnejších odrůd jedlých kalin. Keře dorůstají do 5m, vytváří zaoblenou korunku. Varieta je samosprašná a velmi plodná. Kulaté květy jsou sněhově bílé.


Dorůstá do výšky 2-m, při stejné šířce. Plody se osvědčily i při léčbě žaludečních vředů, zevně se kalina užívá na léčbu ekzémů a vyrážek. Květy jsou bílé, až lehce narůžovělé.


Ve výsadbě se uplatní především pro nápadné květy a podzimní červené až tmavě fialové zbarvení listů a zářivě červené plody.

Původní druh - kalina obecná – se rovněž využívá při zpevňování břehů potoků, což v případě vodoteče na zahradě může být přínosem. Detailní popis produktu. Vhodný jako soliteru nebo do skupinové výsadby. Není náročná na stanoviště, má ráda vlhčí.


Vyžaduje vlhčí, dobře propustná stanoviště na slunci nebo v polostínu. Ploché květenství má na obvodu neplodné (sterilní) velké bílé květy. V katalogu nemáme podrobnější informace o kalina obecna. Viburnum opulus - kalina obecná.


Níže naleznete zboží v internetových obchodech, které odpovídá vašemu dotazu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky