pátek 26. ledna 2018

Rozmarýnový repelent

Deutschlands größter Preisvergleich - mehrfacher Testsieger mit TÜV-Zertifikat! Sicher durch den Winter. Až se budeme chystat do lesa na houby nebo jen tak, třeba se psem na procházku, posprejujeme si odvarem celé tělo, zejména pak nohy.


Domácí rozmarýnový repelent Úplně jednoduchá záležitost, co SNAD funguje. Znáte to, účinnost se dokazuje dost obtížně, ale testujeme o sto šest a klíšťatům zatím odoláváme. S nadcházejícím jarem nastává období, kdy se zamýšlíme nad ochranou našich psích kamarádů proti nezvaným návštěvníkům v kožichu – klíšťatům. Do jednoho litru převařené vody nasypte 1g sušeného nebo 2g čerstvého rozmarýnu a nechte vylouhovat do vychladnutí. Vezměte sáček rozmarýnu, litr vody a lžíci bílého vinného octa.


Vodu nalijte do hrnce a přiveďte ji k varu. Vařící vodu odstavte, vsypte do ní rozmarýn a nechte vylouhovat do vychladnutí vody. Odvar sceďte a přidejte lžíci vinného octa. Přelijte jej do lahvičky s rozprašovačem a dejte do chladničky. Nastříkejte si pak nohy a boty.


DOMÁCÍ REPELENTY PROTI KOMÁRŮM, KLÍŠŤATŮM APOD. Repelent lze použít i pro psy. Můžeme ho použít nejen na sebe, ale také na ochranu domácích mazlíčků. Klíšťata nesnáší vůni rozmarýnu, proto se jako velmi účinný jeví rozmarýnový repelent , který připravíme úplně jednoduše. Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung!


Vyhněte se však nosu, ústům a očím. Ošetřit s ním můžete i srst vašich zvířecích mazlíčků. Zdena Prokopová Jsem součástí tohoto magazínu již od začátku a starám se o to, aby si zde každý čtenář přišel na své. Do hrnce nalijte vodu a přiveďte ji do varu.


Klíšťata detekují blížící se zvíře nebo člověka na základě oxidu uhličitého, otřesů a změny teploty. S tím vitamin B nic moc nenadělá. Hřebíček je koření, bez něhož se neobejdou domácí kompoty a marmelády a také skvěle doplní chuť celé řady sladkých pokrmů. Je to však také vynikající pomocník proti hmyzu.


Zkuste si vyrobit domácí repelent , který bude účinkovat stejně a navíc ušetříte pár stovek. I podomácku vyrobený repelent je efektivní a zabrání otravnému hmyzu, aby vás poštípal. Ideálním odpuzovačem je v tomto případě rozmarýn. Sezona klíšťat už začala, proto byste měli být při pohybu v přírodě ostražití. Rozmarýnový odvar, účinný repelent proti klíšťatům úterý, 15.


Přírodní rozmarýnový repelent proti klíšťatům. Dostala se k nám rada od našeho skalního příznivce pana Mirka. Potřebujete: sáček sušený rozmarýn. K přípravě potřebujete: g listu rozmarýnu, půl litru destilované nebo převařené filtrované vody, lžíce vinného (nebo i jiného) octa.


Jak na to: přiveďte vodu k varu, následně odstavte, přidejte rozmarýn a louhujte tak dlouho, dokud voda nevychladne. Poté sceďte a přidejte ocet. Hotový repelent nalijte nejlépe do lahviček s rozprašovačem. Skladovat ho můžete v ledničce, kde vydrží až půl roku. Protože teď hodně čtu a vzdělávám se v „psím oboru“, narazila jsem v zahraničních zdrojích na další recepty na domácí psí repelenty od veterinářů s alternativním přístupem, které by mohly zaujmout i vás.


Tady vám je naservíruji k tomu osvědčenému rozmarýnovému. Avokádo nebo Kotány) litr vody lžíce vinného octa, může být i jablečný. Necháme takto vylouhovat až do úpl. Na rozmarýnový repelent potřebujete navíc lžíci vinného octa. Převařte vodu, nechte chvíli odstát a nasypte do ní rozmarýn.


Nechte vychladnout a sceďte, rozmarýn můžete vyhodit na kompost. Lžíci octa přidejte až na závěr.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky