čtvrtek 25. ledna 2018

Pěstování tulipánů doma

Při pěstování doma preferují teplotu do dvaceti stupňů (jinak odkvétají příliš rychle). Půda by měla být spíše neutrální, případně velmi mírně kyselá, dobře prostupná a plná živin. I když je fakt, že tulipán si poradí téměř všude, kde zemina není moc udusaná nebo velmi rozbahněná. Vyberte si vhodné cibulky tulipánů.


Je mnoho různých odrůd a barev, proto si vyberte podle vlastních představ.

Vlastnosti pěstování tulipánu doma První migranti, kteří se dostali na břeh Severní Ameriky, nemohli pomáhat všimnout si vysokých stromů neobvyklými listy a květinami ve tvaru jarních tulipánů. Není divu, že rostlina získala název Tulip Tree nebo Liriodendron tulipifera. Zásady správného pěstování tulipánů na balkoně Během sezóny je péče o tyto rostliny velmi jednoduchá. Potřebují jen pravidelně zalévat a každých čtrnáct dnů hnojit vícesložkovým hnojivem.


Pěstování nádherně kvetou. Jen si to představte: venku je zataženo, bouřky, déšť, sníh či mráz. A na vašem parapetu se nacházejí něžné tulipány , krásné a voňavé, vypěstované vašima.


Nejprve cibule namoříme (nejlépe přípravkem Benlate).

Hloubka sázení je u každého druhu jiná. Většinou se sází do hloubky - cm. Máme pro vás ještě jeden tip, díky kterému budete mít tulipány doma po celý rok.


Kupte si v obchodě cibulky tulipánů ze země, které ještě nerozkvetli a opatrně je opláchněte vodou. Odřízněte kořínky na cibulkách a vložte je do skleněné vázy stejným způsobem, jak je uvedeno výše. Nejen na záhonu, či ve váze jsou tulipány okouzlující jarní ozdobou, ale i vysazené v květináčích, ať už samostatně anebo v kombinaci s. Vzhledem k téměř miniaturní velikosti je tulipán pozdní rostlinou jako „přímo stvořenou“ do skalky nebo na okraje. Jak vysadit tulipány , narcisy a lilie, výsadba listnáčů, druhy tulipánů , narcisy,. Je to také snadné řešení pro majitele pozemku s těžkou jílovitou, nepropustnou půdou.


Navíc se z květů tulipánů mohou radovat i ti, kteří zahradničí v malém na balkonu nebo na střešní zahrádce. V příznivém podzimu se nebojte s výsadbou pokračovat až do konce měsíce, než zem prochladne, stačí cibule zakořenit. Maximální možnost, která je zde možná, je nechat květiny pro sebe a prodávat sousedům. V tomto případě můžete dokonce pěstovat hrnkové rostliny - doma i venku.


Ale v zimě bude nutné pozastavit činnost - je to mimořádně chladno. Plnohodnotné podnikání bude vyžadovat mnohem vážnější přístup. Destilace na parapetu a balkon V současnosti všichni, kteří chtějí, mohou v květináčích plnë vyroste cibulovité rostliny, jako tulipány.

Postup pěstování tulipánů znali v Turecku a Persii už od poloviny 15. Pamíru, odkud se rozšířily do Turecka, Íránu nebo Japonska. Jejich pěstování je navíc úplně jednoduché.


Jeho zásadám se nyní věnovat nebudeme. Zaměříme se pouze na jednu jedinou věc, kterou je jejich seřezávání v případě, že je chceme mít doma ve váze. Jak na správné seříznutí tulipánů ? Anebo na vedro vyzrajte a vsaďte na rostliny, které u nás nejsou doma , ale horké a suché léto doslova milují.


Pokud vám tedy nezáleží. Zahradu zútulní dobře vybrané dekorace. Rychlení narcisů, tulipánů - cibulovin Světlo potřebují narcisy a tulipány.


Tmu vyžadují hyacinty (preparované zase světlo) a krokusy. Cibule tulipánů uskladněte tak, že poté, co zatáhly listy, je vyjměte z půdy a odlomte dceřiné cibulky. Zdravé cibule důkladně očistěte a osušte. Skladujte je v přepravkách na vzdušném místě, kde bude teplota kolem °C.


Tulipány na pěstování nejsou až tak náročné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky