pátek 26. ledna 2018

Pepřinec

Tyto nenáročné rostliny. Drobnější pepřinec okrouhlolistý (P. rotundifolia) roste dobře na světlých místech bez úpalu. Vytváří husté trsy z delších a převislých stonků s přisedlými lístky. Teplota vhodná pro pepřinec.


Vzdušná vlhkost ideální pro pepřinec. Na svých červených řapících nese tmavozelené zvrásněné listy.

Zalévejte nejlépe dešťovou vodou. Pěstování pepřince krok za krokem. Jde o čistě okrasnou stálezelenou rostlinu, kterou pěstujeme v domácích podmínkách. Plant Systematics: A Phylogenetic Approach. Flowering Plants of the Neotropics.


Umis ťujeme jej na hodně světlém. Oblíbenou a nenáročnou pokojovou rostlinou je známý pepřinec. Většinou je jedná o nízké rostlinky, které můžeme pěstovat nejen v květináči, ale i v.

V zimě pestrobarevné formy pepřinců potřebují trochu více tepla než čistě zelené formy, to znamená pokojovou teplotu ne pod stupňů Celsia. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Peperomia albovittata C. Pepřinec je nenáročná kvetoucí květina pro každého. Má listem ozdobné listy a kvete. Vyžaduje jasné rozptýlené světlo.


Nevystavujeme ho přímému slunci. Máme doma asi tři měsíce pepřinec v barvě fialové. Teď ale začaly některé listy zelenat. Více, nebo naopak méně světla?


Výborně se hodí do moderního interiéru, kde. Domovem této zajímavé rostliny jsou deštné pralesy Jižní Ameriky. Pepřince jsou ideálními rostlinami pro dekorativní sbírky, jejich krása totiž nejlépe vynikne ve skupinkách.


Mezi pěstiteli jsou oblíbené zejména pro velké množství druhů, které se odlišují velikostí,. Pokojové rostliny vnáší do interiéru radost, barvy, život. Jsou prospěšné z mnoha důvodů. Jednak působí blahodárně na lidskou psychiku, ale.


Rostlina dobře roste na teplých stanovištích při.

Zajímavosti ze světa rostlin. Katalog rostlin s vyhledáváním jednotlivých druhů. Rezervace, chráněná území a jiné významné botanické lokality. Ovšem pokud chováte domácí mazlíčky (psy nebo kočky) je tato rostlina jedovatá. Světlé místo až polostín (čím barevnější kultivar, tím světlejší místo).


Původně se k nám pepřinec dostal z Amazonie, kde roste zcela volně v tropickém pralese. Jeho listy jsou pruhované i jednobarevné. Nenáročná, keříkovitá rostlina s neobyčejným květem.


Přehledný katalog ubytování v České republice, hotely a penziony včetně fotografií, popisů, doporučení a cen.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky