středa 31. ledna 2018

Levandula pestovanie

Pestovanie levandule zo semena Rady od nefertity7. Levanduľu v pohode vypestujete zo semienka, teda u mňa to nebol nikdy žiadny problém, najdôležitejšie je kúpiť si kvalitné semienka, Substrát by mal obsahovať aj podiel piesku, je to prímorsk. Po výbere umiestnenia patrí medzi najdôležitejšie veci.


Keďže je to poloker, vetvy a konáriky sa podobajú na strom. Podmienky na pestovanie.

Optimálne miesto pre levanduľu predstavuje slnkom presvetlená oblasť. Môžete ju pestovať v záhradke, najvhodnejšie pri veľkom kameni či stene domu, aby bola dostatočne chránená pred vetrom. Odrezky zbierame zo silných zdravých rastlín.


Mali by byť polodrevnaté, husto olistené a nekvitnúce. Chcete mít levanduli krásně rozkvetlou každý rok? Podívejte se na krátké a názorné video v detailu jak stříhat levanduli.


Bolo by chybou nespomenúť pestovanie zo semienka.

Ak ste sa však rozhodli vypestovať. Informace o pěstování dřevodníků a rostliňáků. Pěstitelské forum, kalendář pěstování, bezplatná inzerce pěstitelských potřeb, aktuální zahradní. Levanduľa sa ťažšie pestuje v ílovitých, mokrých pôdach.


Najkrajšie kvety a výsledky pestovania sa dostavia po dvoch až troch rokoch pestovania. V období kvitnutia, čo je zhruba v júni až júli, sa voňavé a krásne kvety levandule režú pre rôzne účely. Veď levanduľa zdobí, lieči, vonia.


Hoci jej pestovanie nie je náročné, je nutné vedieť, ako na to. Poradíme vám, ako dosiahnuť, aby sa levanduli vo vašej záhrade darilo. Na pestovanie levandule je dôležité aj množenie Ak budete chcieť svoju zásobu levandule rozšíriť, potom môžete množenie riešiť pomocou odrezkov alebo vysádzaním.


Postup študentský levanduľa je nasledujúci. Charakteristika a pestovanie. Mrazuvzdornost roslin závisí na druhu levandula – klasická levandule lékařská (Lavandula angustifolia) v našich podmínkách dobře přezimuje, levandule korunkatá (Lavandula stocheas) je nápadná krásnými květy, u nás však v zahradě nepřezimuje.


Ak pestujete túto drevinu v záhrade už dlhší čas, aspoň šesť rokov, je vhodné ju buď vymeniť, alebo si ju namnožiť. Lacno, rýchlo a veľmi jednoducho. Pěstování levandule a semena levandule.

Levandule potřebuje slunné stanoviště, můžeme ji pěstovat na zahradě, balkóně i na skalkách. Jak pěstovat levanduli ze semínek? Pokud si chcete rostlinky vypěstovat ze semínek, musíte je nejlépe do truhlíku vysadit už v únoru nebo nejpozději v březnu. Ideálna teplota pre pestovanie je cca ° C. Vyrastené sadenice pred vysadením otužujeme.


Pre výsadbu vyberieme slnečné stanovište s priepustnou, neprehnojenou pôdou. Napriek tomu si však môžete jej vôňu a liečivé účinky užívať aj v prípade, že bývate v byte. Specializuje se na pěstování, sběr a využití bylinek a radí dalším lidem, jak je mohou pěstovat na zahradě, balkóně nebo v bytě. Spočiatku sme pestovali zeleninové planty, letničky, trvalky a. Na úvodních řádcích bylo nastíněno, že levandule je poměrně nenáročnou rostlinkou, které se při. Alebo ďalšia varianta je rozmnožiť ju z odrezkov.


Ako posledná varianta je zo semien, ale to mi príde trochu komplikované a výsledok je docela neistý… Na jar z dospelých kríkov odobereme odrezok a zasadíme ho do malého kochlíka. S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky