středa 31. ledna 2018

Okurky choroby a škůdci

Choroby a škůdci okurek Kateřina Řehořová 19. Pro pěstování okurek jsou vhodné humózní nepříliš těžké půdy (pH - 3) na stanovištích chráněných před větrem. A okurky škůdcům a plísním, a zabránit askohitoz jednoduchý způsob: prostě vypleněny postele, včas hnojivo vyrobené kvalitativně připravila půdu pro výsadbu, dokonce odstranil odumřelé zbytky pádu, rozprášením se speciálními přípravky půdy. Je to mnohem efektivnější, aby se pokusili vyhnout se problémům, než je řešit. Preventivně zaléváme okurky ke kořenovému krčku, ne na listy.


Choroba ,která působí v okurkách největší škody.

K infekci obvykle dochází při vysoké vlh. Přestože pěstování okurek je poměrně snadné, musíte počítat s celou řadou chorob a škůdců. Dejte si pozor hlavně na svilušky a plíseň. Většina zahrádkářů pozná základní příznaky poškození plísní okurkovou, kdy na horní straně listů vznikají hranaté, světle zelené až žlutozelené skvrny ohraničené listovými žilkami.


Tato choroba napadá pouze kořenový systém a na rostlině není vůbec nic vydět. Poznali by jste to pouze v případě, že by jste rostlinu v první nebo druhé fázi vytrhli a podíváli by jste se na kořeny, které budou poškozené. Určitě mnoho z vás zná ten pocit, kdy s láskou a péči pěstuje od semínka rostlinku, a poté jí začnou napadat a ochutnávat škůdci pokojových rostlin.


Chorob a škůdců, které škodí na okurkách, je celá řada. Proto se zaměříme na ty, které se objevují nejčastěji, a na to, jak proti nim efektivně postupovat.

Galerie Okurky - jaké choroby a škůdci jim hrozí a jak se jim bránit Zavřít galerii. Nejobávanější choroba okurek kazí pěstitelům úrodu již desítky let. Pomineme-li chemické přípravky, kterých je na trhu dostatek. Jak často pozorujeme, že listy na našíokurky náhle žloutnou a pokrytý skvrnami, lokny a odpadávat.


A je třeba správně určit příčinu nepříjemných. Okurka , okurky – účinky na zdraví, co léčí, použití, užívání, využití, pěstování, škůdci a nemoci okurek. Tato zelenina je však napadána četnými škůdci. Uvádím nejčastěji se vyskytující.


Padlí okurky - choroby okurek V počátcích napadení jsou na listech ojedinělé moučnaté bělavé skvrny, které se rychle slévají a pokrývají celou čepel listu. Silně napadené listy odumírají. Okurka a její choroby a škůdci , Virová mozaika okurky (Cucumber mosaic cucumovirus). Se škůdci si obvykle poradí jejich přirození nepřátelé, tedy slunéčka, zlatoočky, pestřenky a dravé ploštice. I když je v porostu najdeme, není obvykle třeba proti nim nic dělat, protože se na rozdíl od pěstování ve skleníku nebo fóliovníku nepřemnoží tak, aby rostliny zahubily.


Různé choroby hrušek a škůdců mohouvést k tomu, že strom půjde spát nebo přestane přinášet ovoce. Koneckonců, parazité nejsou jediní, kteří porušují mírovou existenci hrušek. Nemoci zahradních stromů - to je další problém, kterým čelí každý moderní zahradník. Jak udělat sklepy v zemi s vlastními rukama: stavba krok za krokem. Okurky hadovky jsou k mání ve velikostech mini, midi i maxi.


Jestliže jsme se rozhodli pro pěstování od semínka, vysejeme nejdříve okurky, a to asi o čtyři až pět dní dříve než dýně.

Okurky jsou totiž pomaleji rostoucí, proto musejí déle růst, abychom je mohli naroubovat na dýně. Na plodech až bradavičnaté znetvořeniny. Okurky tvoří velké žluté jednopohlavní květy samčí a samičí, které opyluje hmyz. Mšice jsou nejvážnějšími škůdci rajčet hlavně proto, že se dokáží v krátkém čase kalamata-ně přemnožit a způsobit žloutnutí a opadávání listů.


Kromě toho přenášejí i různé virové choroby , které snižují a znehodnocují.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky