středa 31. ledna 2018

Pupkovec jarní

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Sicher durch den Winter. Je to velmi půvabná půdopokryvná trvalka. Vytváří síť oddenků, z nichž vyrůstají dlouze řapíkaté, srdčité listy. Mají svěže zelenou barvu a na.


Květy jsou zářivě modré s bílým středem nebo čistě bílé.

Pupkovec jarní je trvalka, která působí velmi přirozeně. Z botanického hlediska jde o trsnatou šlahounovitou, částečně opadavou trvalku, se srdčitými, vejčitými až vejčitě kopinatými přízemními listy. Koncové hrozny sytě modrých květů s bílými oky vykvétají na jaře. Podobně jako pomněnkovec dává přednost chladné vlhčí zemině. V našich zahradách se tato rostlina pěstuje již od 16.


Daří se mu na polostinných stanovištích a humózních půdách. Kvete od dubna do května. Je jediným původním druhem rodu pupkovec vyskytujícím se v české přírodě , kde je řazen mezi druhy vyžadující další pozornost (C4a).


Po dlouhé, tuhé zimě se dá často sázet až v dubnu.

Jenže než se čerstvě vysazené půdopokryvné rostliny ujmou a zakryjí vymezenou plochu, uběhne. Jarní trvalka, s přitažlivými, jasně modrými květy s bílým očkem uprostřed. Trvalka svým hustým listím dobře zakrývá půdu. Autor: Archiv ireceptar. Starý dobrý jaterník Zapomenout bychom neměli ani na drobné jaterníky ( Hepatica ), se kterými se běžně setkáme ve světlých lesích.


Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Deutschlands größter Preisvergleich - mehrfacher Testsieger mit TÜV-Zertifikat! Pro pupkovec jarní je optimálním místem čerstvý kyprý, humózní podklad mezi dřevinami na polostinném místě. Během suchého období potřebuje vydatnou zálivku. Rozmnožit si ho můžete dělením trsů na jaře nebo na podzim. V růstu ho usměrňujte, velmi se rozrůstá do šířky.


Vytváří husté široké polštáře, i když neodnožuje tak daleko jako barvínky. Evropa rozšíření v ČR: pěstovaný stanoviště: polostín, půda běžná množení: dělením trsů plod: tvrdka životnost: vytrvalý. Molecular phylogenetics and morphology support two new genera (Memoremea and Nihon) of Boraginaceae s. Sazenice doporučujeme jen příležitostně zavlažovat.


Modré květy rozkvetou od dubna do května. Rostlina potřebuje zazimování. Listy mají zelenou barvu.

Dorůstá do výšky — cm. Jaro kvete modře: ladoňka, pomněnkovec, pupkovec, jaterník, kosateček Pro mnohé z nás jsou klíčem k jaru sluníčkově narcisy, zlatice, petrklíče. Existuje ale i spousta krásných nenáročných květin, které kvetou modře. Lodyha vystoupavá, v horní části chudě větvená.


Omphalodes verna - pupkovec jarní. Květy v řídkých koncových vijanech, tmavě modré, občas bílé. Málo známá hajní rostlina z jihovýchodních Alp, která vytváří. Květ je podobný pomněnce, je velmi pěkný.


Nenáročná rostlina, má rád polostín a. Stejně jako pomněnkovec dává přednost chladné vlhčí zemině. Možná ještě krásnější je stálezelený pupkovec kappadocký (O. cappadocica) Starry Eyes s většími, bíle lemovanými květy. Oběma to sluší zvlášť v kombinaci s kapradinami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky