úterý 30. ledna 2018

Granátovník

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Sicher durch den Winter. Uvažujete o nové rostlině, která by se hodila na balkon, terasu či do zimní zahrady? Mohl by jí být granátovník.


Po celou sezonu kvete zářivě. Rastlina pochádza z oblastí blízkeho východu, odkiaľ sa rozšírila do celého.

Granátovník v zahradě upoutá květy. Krásné a výrazné šarlatově červené květy mající zvonkovitý tvar jsou nepřehlédnutelné a impozantní. Jestliže se rozhodneme pro keřík, zaštipujeme hned od začátku mladé výhonky, aby byl hustý.


Ovocné stromky a kríky postupne naskladňujeme. Jarný predaj sa začína - v závislosti na počasí - približne 15. Objednať môžete už aj teraz. Marhaník (Punica), česky též granátovník , je rod rostlin z čeledi kyprejovité.


Zahrnuje jen dva druhy a je rozšířen od východního Středomoří po.

Je opadavý ker alebo menší strom. Kvety má obojpohlavné, samoopelivé, červenej farby. Kvitne počas celého vegetačného obdobia od jari do jesene. Je velmi vhodný pro bonsai.


Táto obľúbená kultúrna rastlina s pôvodom siahajúcim do dávnej minulosti je vyhľadávaná nielen kvôli svojmu peknému. Kiwi je popínavá rastlina s pekným kvetom a odistením. Na pestovanie nie náročné, v čase vegetácie vyžaduje iba prihnojovanie a zálievku. Odtiaľ ho ľudia rozšírili cez Irán do celého Stredomoria, kde je už oddávna symbolom plodnosti.


Před vyséváním je třeba nechat. S jablky nemají botanicky nic společného, název. Je možné je konzumovat jak v čerstvém stavu, tak zpracované na šťávu či kompot. Z červených kvetov kvitnúcich od mája do augusta sa od augusta vyvíjajú. Punica granatum - granátovník obecný Plodem je bobule.


Zásilkový prodej rostlin, pokojové květiny, citrusy a další exotické rostliny na dobírku, nebo osobně u nás v zahradnictví. Počas vegetačného obdobia potrebuje výdatnú zálievku, ale rastliny pestované. Jedná se o menší strom, který roste v oblasti Středomoří.


Odtud se rozšířil do Středozemí. Nie je granátové jablko ako granátové jablko.

A my v Kohaplante to veľmi dobre vieme. Tie plody, ktoré si kupujeme v obchodných reťazcoch, sú proste iba. Přírodní bylinný extrakt z oplodí léčivé rostliny granátovníku obecného.


Rastlinu preto otužujte a následne jej už priame slnko nebude prekážať. Původní granátovník pochází z jižní části Indie a dosahuje velikosti kolem pěti metrů. Typické jsou pro něho šarlatově rudé květy.


Z jeho listov sa môže pripraviť chutný čaj a zo šupky, koreňa a kôry sa zas dá pripraviť skvelé farbivo. Drevo granátovníka je veľmi kvalitné a často sa využíva v rezbárstve. Zelený chodníček je travním osivem, vyznačujícím se nejen svou druhovou pestrostí, ale také svou odolností vůči přecházení a různým způsobům údržby.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky