pátek 19. ledna 2018

Calla pěstování

Zantedeschia calla a pěstování Co se týká Zantedeschie a pěstování, to půjde snadno. Ač by se z názvu mohlo zdát patrné, tato rostlina nepochází z Etiopie, ale z jižní Afriky, kde roste v bažinatých oblastech, kde je však v létě sucho. Podmínky pěstování se totiž liší. POZOR: Máte-li doma zvířata nebo malé děti, měli byste vědět, že kala obsahuje několik jedovatých látek, ale nejvýraznější je šťavelan vápenatý, který při dotyku poškozuje pokožku.


Pěstování Oddenky sázíme na začátku podzimu.

Kaly vyžadují výživný, středně těžký substrát, nejlépe kompostovou zeminu s pískem v poměru 1:1. Na okně slouží bazalka jako repelent proti hmyzu. Bazalka má ráda slunce, takže jestli máte alespoň jedno okno, kam svítí slunce, nic vám nebrání v jejím pěstování. Kala - Calla Zantedeschia: svatební květina Kala pochází z jižní Afriky a tam roste zcela nevázaně podle potoků v krémově bílé barvě. Křížením vznikly stovky kultivarů.


Pokud si chcete vypěstovat květinu, musíte při nákupu dbát na koupi co největší hlízy. Protože je však kala rostlina, jež se nechá termínovat, znamená to, že kvete podle začátku pěstování , může tedy například kvést – chráněna před sluncem – i od května do srpna. Pozor dejte i na to, aby nádoba nebyla z jižní strany příliš vystavena slunci, přehřátí poškozuje kořeny a výkyvy teplot v půdě mezi dnem a nocí jsou pak příliš velké.

První z nich se věnuje ochraně vzácných stanovišť a ohrožených druhů v pískovnách nebo mapování břehulí v jižních Čechách. Optimální pro pěstování fialek je rozmezí teplot mezi dvaceti až pětadvaceti stupni Celsia, při vyšších teplotách přestávají růst a ztrácí barvu listů. Nižší teploty mezi patnácti až dvaceti stupni naopak vyhovují pestrolistým odrůdám fialek. Jetzt neu oder gebraucht kaufen.


Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen. Wir machen die Rückgabe einfach.


Tuto rostlinu můžeme nejčastěji vidět ve vázaných kyticích. Pokud se rozhodnete pro pěstování venku, doporučujeme hlízy na zimu vyndat a do země je vrátit v březnu narašené. Nezbytná péče o kaly Jestliže je pěstujete doma v květináči , měli byste kaly zhruba jednou za dva roky přesadit, abyste jim poskytli dostatek prostoru. Calla je vytrvalá bylinná rostlina rodiny aroids.


Kalla je elegantní klasická krytá květina a má výrazný vzhled. Dům calla květina může mít různé odstíny braktů, což je velmi populární mezi květinářství. Zcela bez výjimky však bude odměněn nádhernými kalichy těchto svatebních květů.

Při pěstování kaly se musí pěstitel obrnit trpělivostí. A připočteme-li, že tyto obdivuhodné květy Vám zcela bez problémů vydrží na slunci déle než týden, není důvodu nečekat. Hlízy tedy máte a na jaře je dáte naklíčit, či narašit.


Uložíme je tedy do lísek a přeneseme do teplejšího sklepa a mírně pokropíme. NROS seminář ENERGIE Z POLE, který navázal na stejnojmennou zářijovou exkurzi. Seminář se věnoval pěstování a. Nedávno jsem si koupila kalu (bílou) a chtěla bych poradit s jejím pěstováním! Pokud máte někdo zkušenosti tak prosím poraďte? Calla vydala novou skládačku Objevte svou pískovnu, která populární formou představuje pískovny jako zajímavá místa důležitá pro ochranu ohrožených druhů.


Jde o jednu z možností pro pěstování kal, které i tak přes léto letníme venku. Květník musí být dostatečně prostorný. Nezapomínejte na pravidelnou zálivku a přihnojování.


Kaly v nádobách nesnášejí přímé slunce, proto je nepěstujte na jižní straně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky