středa 24. ledna 2018

Topoľovka ružová

Kvety sú mimoriadne vhodné na rez. Pestovanie: Je nenáročná na pôdu, vyhovuje jej hlboká výživná priepustná pôda, dokáže rásť aj na suchších stanovištiach a obľubuje slnečné miesto chránené pred vetrom. Neprehliadnuteľná trvalka s plnými lososovo ružovými kvetmi. Je to dvouletá nebo vytrvalá bylina, kvetoucí od července do září vysokými květenstvími nápadných květů.


Hodí sa k plotom, po ktorých sa môže ťahať alebo k múrom domov. Je to tradiční venkovská rostlina, jejíž květy jsou léčivé. Tato okrasná rostlina k nám dorazila nejspíše z Malé Asie, kde roste zcela běžně planě.


Topolovce se lidově říká slezová růže. Farba tejto dvojročnej rastlinky je lososovo ružová. Dvojročná, prípadne trváca bylina z čeľade slezovitých (Malvaceae), 2-m vysokou stonkou a kvety sú zvyčajne veľké ružové, červené alebo fialové až bordové.


Pôsobí protizápalovo a mierne preháňavo. Užíva sa na podporu vykašliavania. Má tiež využitie v potravinárstve a likérnictve ako tmavopurpurové farbivo.


Vysadzuje sa na jar do hĺbky približne cm. Pôda by mala byť dobre priepustná pre vodu tak ako u všetkých cibuľovín. Skvele sa hodí do kvetinových záhonov alebo k ohraničeniu záhonov.


Sortiment semien je zasielaný v samostatnej zásielke. Topoľovku môžete veľmi dobre kombinovat s georgínami. Súhrn najdôležitejších informácií o nákupu v našom e-shope nájdete v dodacích podmienkach. Contextual translation of topoľovka ružová from Slovak into Spanish. Dorastá do výšky až m. Kvitne od júla do septembra.


Zberajú sa kvety v najkrajšom štádiu kvitnutia a vždy si treba dať pozor, či ich práve neopeľujú čmele alebo včely. Malvaceae - slézovit é POPIS: Dvouletá až krátce vytrvalá (do let) bylina. Alcea rosea - topoľovka ružová. Fotogaléria dvojročné rastliny 1. Droga obsahuje predovšetkým sliz, triesloviny, antokyánové glykozidy a celý rad ďalších látok. Droga je vhodná všade tam, kde je potrebné tlmiť dráždenie sliznice, teda v ústnej dutine, v žalúdku, v črevách av dýchacích cestách.


Jej kvety sú krásne a pomáhajú pri chorobách dýchacích ciest. Nariadením EÚ je zakázané uvádzať na obale výrobku akékoľvek zdravotné účinky. Viac informácií o zdravotných účinkoch byliny nájdete v našom herbári.


Pochádza pravdepodobne zo západnej Ázie, kde rastie obyčajne na skalnatých miestach a na suchých trávnatých úhoroch. Zaraďuje sa medzi dvoj až viacročné rastliny a nájdeme ju v mnohých farbách, ale aj tvaroch- čo sa týka samotného kvetu. Photogalerie Zweijährige Sommerblumen 1. Hier sind die Bilder aus den artikel auf Garten-de. Bitte, für jede Nutzung ist eine schriftliche Erlaubnis.


Vytvárajúca v prvom roku prízemnú ružicu listov. Kompozícia tvorená veľkosťou, hojnosťou a jemným charakterom intenzívne zafarbených listov prezentuje mimoriadny šarm týchto nápadných kvitnúcich rastlín. Dvoj až viacročná rastlina dorastajúca do výšky až m, vytvárajúca v prvom roku prízemnú ružicu listov.


Trojpuk nežný ´NIKKO´ 5-1m. Vajgela kvetnatá ´BOUQUET ROSE´ - m.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky