pondělí 15. ledna 2018

Rožec plstnatý

Celá rostlina je velmi jemná a křehká. Centrum rozšíření se nachází v Evropě , západní Asii a severní Africe , největší druhová bohatost je v oblasti Středozemního moře. Je to jedna z nejvděčnějších trvalek pro suché a slunné svahy, skalky, zídky a okraje záhonů. Protože se velice bujně rozrůstá, lze ho využít i jako půdopokryvnou rostlinu.


Nízka nenáročná trvalka so strieborno zelenými listami a atraktívnymi bielymi kvetmi. Velmi vděčná nenáročná nízká trvalka se zelenostříbrnými listy , a bílými květy ve tvaru malých zvonečků.

Tato trvalka je svou barvou i výškou. Nijak se s ním nenimrám - vezmu srp a řežu úplně zgruntu, nízko nad zemí. Totéž u Helianthemum - devaterníků. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Popis: Bujně rostoucí půdokryvná trvalka.


Nízká nenáročná trvalka se stříbřitě zelenými listy a atraktivními bílými květy. Bílé okvětní lístky se objevují od května do června. Sazenice navrhujeme často zalévat.


Rostlina vyžaduje před zimou vaši pozornost.

Dorůstá do výšky — cm. Bílé květy se žlutými středy vykvétají v červnu až v červenci. Listy jsou šedé a plstnaté. Množí se jak dělením tak i řízkováním.


Cerastium tomentosum je přizpůsobivý, snáší i polostín. Rožec kvete od května do června. Je vhodný proto jako půdopokryvná rostlina. Velmi statná pokryvná trvalka s rozprostřenými lodyhami a drobnými stříbřitě šedými listy. Roste bujně a hodně se rozrůstá tak, že řadu rostlin zastíní.


CERASTIUM TOMENTOSUM var. NÁŠ TIP: Pre výber rastlín patriacich súčasne do viacerých kategórií podržte stlačenú klávesu Ctrl a kliknutiami myšou vyberte žiadané kategórie. Kvete na jaře bílými kvítky. Tento pin objevil(a) Nikola Vodičková.


Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Je nám líto, ale toto zboží už nemáme v nabídce. Doporučujeme navštívit kategorii Půdopokryvné. Snad tam pro vás budeme mít vhodné zboží. Obľúbená, nenáročná trvalka so striebornosivými listami a snehobielymi kvetmi.


Kvitne bielo a veľmi dobre sa hodí do skaliek a pre suché murivo.

Zjistěte ihne kde prodávají sazenice skladem i na e-shopu. Ideálnym miestom je skalka alebo suchomilný trvalkový záhon. Vysádzame ho na slnečné miesto do suchšej pôdy. Má vynikajúce pôdopokryvné vlastnosti.


Roste kobercovitě a dosahuje výšky až cm. Tato oblíbená půdopokryvná rostlina má někdy tendenci k bujení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky