středa 17. ledna 2018

Pryšec

Přezdívá se jí hadí mléko, kvůli svým specifickým vlastnostem. Autor: Archiv ireceptar. Skupina pryšců je velice obsáhlá a rozmanitá. Existují druhy pryšců, které se pěstují jako pokojové rostliny, jiné pěstujeme na trvalkových záhonech.


Nenapravitelný optimista, kterého od dětství fascinuje moc, kouzlo a síla psaného i mluveného slova.

Mou vášní je četba knih, psaní, dlouhé procházky. U nás je to velmi oblíbená rostlina. Odrůda Euphorbia pulcherrima (Vánoční hvězda) se. V zahradě se pěstují vyšší a statnější druhy. Milují slunce i polostín a snesou suchou půdu.


Vědecké jméno Euphorbia pochází pravděpodobně z řeckého euforbós = dobře živený a jméno. Oblíbeným sukulentem, který je ozdobou mnoha domácností, je pryšec trojúhlý. Jde o velmi nenáročnou rostlinu původem z jihu Afriky, která se.

Krásné pokojové rostliny jsou ozdobou jakéhokoli interiéru. Jestliže momentálně váháte nad některou, která dokáže vyrůst do obdivuhodné výšky, pak. Obsahuje estery forbolu, které dráždí kůži a sliznice.


Euphorbia trigona patří do čeledi pryšcovitých, stejně jako některé další oblíbené pokojovky, třeba vánoční hvězda nebo trnová koruna. Pryšec chvojka je jedovatá rostlina. Tento pryšec je jeden z nejhezčích svého druhu v Evropě.


Pochází z Portugalska a Středozemí. Jedná se o keřovitě rostoucí stálezelenou trvalku. Jak poznáte pryšec Sukulentní částí rostliny je stonek, většinou nerozvětvený. Na jeho vrcholu se nacházejí nesukulentní listy. Pod pojmem pryšec nádherný se nám toho nemusí příliš mnoho vybavit.


Když ale tuto rostlinu nazveme jejím alternativním názvem – vánoční hvězda. Více o ní se dozvíte v tomto článku. Kvete drobnými žlutozelenými květy. Má ráda co světlé stanoviště.


Tato květina k nám dorazila z Madagaskaru. Kompletní veřejný internetový jízdní řád IDOS provozuje a inzertně zastupuje MAFRA, a.

Aplikaci vyvíjí a technologie dodává CHAPS spol. Zajímavosti ze světa rostlin. Katalog rostlin s vyhledáváním jednotlivých druhů.


Rezervace, chráněná území a jiné významné botanické lokality. Poraďte prosím, jaká rostlina se nám objevila na zahradě? Pryšce rostou hlavně v tropech a. Rod pryšců nabízí netušenou rozmanitost. Krom působivých zahradních trvalek v něm objevíme i jeden ze.


POZNÁMKA: Podobný toxikologický význam mají i naše ostatní úzkolis­té pryšce, z nichž je běžný např. Tithymalus exiguus (L.)LAVIK. Nabídku neustále rozšiřujeme, chceme mít pro Vás co nejširší.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky