středa 17. ledna 2018

Převislá sakura

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Schnell und sicher online buchen. Hotels in Sakura reservieren.


Sakura převislá - Kiku Schidare je – m vysoká, – m široká. Na jejích dlouhých, ještě bezlistých, převislých větvích se v dubnu – květnu objeví tisíce jasně růžových plných květů.

Má ráda slunce nebo polostín, vlhčí půdu. Vhodná jako solitéra do menších zahra dvorů, do předzahrádek. Sakura původem pochází z asijských států, u nás nabírá na oblíbenosti.


Jedná se o nižší strom, který má tvar koruny do písmena V. Patří mezi vynikající kvetoucí stromy, květy se objevují od dubna do května. Protože se jedná o vápnomilnou dřevinu, bude jí vyhovovat spíš zásaditá půda. Okolní zem musí být dostatečně propustná, aby se v kořenech.


Dobrý den Marcelo, prosím Vás mám stejný problém se Sakurou a jejím stříháním jako Vy, byla byste tak hodná a prozradila mi jak jste ji nakonec ostříhala nebo kdo Vam poradil?

Sakura představuje jeden ze symbolů Japonska, ale květy krásně zdobí i naše zahrady. Existuje spousta kultivarů, některé dobře snášejí i znečištěný vzduch. Loni jsem vysadila na zahradě SAKURU a hned mě vyrašil takzvaný VLK. Mám ho uříznout hned u kmínku, nebo mám nechat aspon 5cm dlouhou větvičku? A prosím o radu jek v prvních.


Plody třešní (v Japonsku nazývané sakuranbo) jsou z jiného druhu stromu. Jetzt buchen mit Booking. Viele Unterkünfte – tolle Preise! Ihre Buchung direkt bestätigt! Einfach, schnell und sicher buchen!


Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Ideální do parků i zahrad jak pro solitérní výsadbu, tak pro výsadbu do skupin. Okrasná višeň s výraznými dekorativními květy. Velmi často používaná do japonských zahrad. Seřadit podle Prunus serr.


Sakura ´Subhirtela pendula´ – převislá 2Kč Purnus ´Subhirtela pendula´, růžové květy, převislá forma – máme v nabídce formy – na vyšším kmínku nebo naopak na nižším (tzv. fontána) – výběr případně specifikujte v závěru objednávky do pole poznámka.

Bohatě kvetoucí sakura ,jejíž převislé větve dosahují až k zemi. Pouze osobní odběr na trzích v Ředhošti a bližší informace na tel. Ovšem i ona má své využití, především v čínské medicíně.


Převislá zlatice (Forsythia suspensa), hodně rozložitý keř s převislými větvemi, zjara bohatě kvete. Zlatice převislá Latinsky: Forsythia suspensa Slovensky: Zlatovka previsnutá Léčivé účinky. Rychle vám na zahradě poroste skalník vrbolistý (Cotoneaster salicifolius ‘Pendula‘), ten se jako většina skalníků dobře rozrůstá.


Její převislá koruna vypadá velmi působivě v kombinaci s vodní hladinou. Pěstování: Potřebuje dobře propustnou půdu. Velmi dobře se jí daří pod vrstvou mulčovací kůry.


Tato převislá odrůda sakury a je vysoká - metry. Vyniká bohatou násadou plných, růžových květů během jara. Na podzim pak barví do žlutých až oranžovo šarlatových tónů. Je jedinečnou soliterou v menších zahradách. Ty všechny názvy označují jeden rostlinný rod Prunus, jehož různé druhy a kultivary přesto většina z nás zná pod názvem sakura.


Středně rostoucí strom s výrazně převislou korunou, výška 3-m. Listy při rašení červenohnědé, později sytě zelené, květy sytě růžové plné, až ve svazku. Sakura se u nás označuje jako japonská třešeň nebo japonská višeň (Prunus serrulanta, Prunus pseudocerasus, Cerasus cerrulata), stejně jako třešeň se řadí do čeledi růžovité, resp. Botanikové ji v současnosti označují spíše jako příbuznou střemky (Padus serrulata).


To však nic nemění na tom, že jde o pozoruhodný strom s okouzlujícími květy, který rozněžní i české parky a zahrady. Novinka Nová převislá bříza s drobnými tmavě zelenými listy, vhodná i do květináče.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky