středa 17. ledna 2018

Jerlín

Zástupci rodu jerlín jsou opadavé nebo stálezelené stromy, keře, polokeře i vytrvalé byliny se střídavými lichozpeřenými listy. I když má přízvisko japonský, pochází. Kůra je hladká, ve stáří šedohnědá.


Japonský jerlín je vysoký strom lehce exotického vzezření. Nabízí opadavé, sytě zelené, lichozpeřené listy podobné akátu, ale jednotlivé lístečky.

Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a. Středně rostoucí strom s kaskádovitě převislou korunou. Výborně se uplatní jako výrazná solitéra ve větších zahradních a parkových úpravách. Velmi prozíravý byl kdysi zahradní architekt, který obdařil Prahu skvostnými stromy jménem jerlín japonský a tím její centrum a okolí zvelebil. Sophora ( Jerlín ): popis, kultivary, návody na pěstování a množení a prodej.


Někdy bývá v literatuře zařazován do rodu Styphno-lobium, resp. Jerlín , Sophora popis, užití, rizika užití podle moderní medicíny i podle tradičního lidového léčení.

Protože tento jerlín pochází z jižního ostrova Nového Zélandu a není mrazuvzdorný, tak se u nás pěstuje jako tzv. Na svých úzkých stoncích rostoucích cik cak. Sophora japonica ( Jerlín japonský): popis, kultivary, návody na pěstování a množení a prodej. Chamaedaphne calyculata Stálezelený keřík, dorůstá do výšky okolo 150) cm.


Je bohatě větvený, rozkladitý. Listy má sttřídavé, podvinuté a podlouhlé. To by možná pro schopného zahrádkáře. Travel content producer based in Singapore.


To help personalize content, tailor and measure ads, and provide a safer experience, we use cookies. By clicking or navigating the site, you agree to allow our. Zajímavosti ze světa rostlin. Katalog rostlin s vyhledáváním jednotlivých druhů.


Rezervace, chráněná území a jiné významné botanické lokality. Opadavé, listnaté teplomilné dřeviny, kterým se daří ve vlhké humózní půdě. Díky své vysoké odolnosti vůči městskému klimatu jsou často.


Sophora little baby, neboli česky Jerlín , připomínající malý keřík je původem z Nového Zélandu.

Sommergrüner, bis m hoher Baum mit breiter, runder, mitunter offener und mehrteilig erscheinender Krone auf kurzem Stamm, Rinde dunkel graubraun. Gefunden: zur Phrase Sophora Japonica passende Sätze. Seien Sie gewarnt: Translation Memories kommen aus vielen Quellen und werden nicht überprüft. A je to dřevina hmyzem milovaná.


Má v květech hodně sladkého nektaru. Kvete ve druhé polovině léta, kdy je květů v parcích velmi málo. Jeho dřevo se pro svou tvrdost a pevnost používá ve stavebnictví, je medonosný. Ukázka textu z knihy Stromy a keře pro okrasné zahrady a parky, M. Tommasini Nakladatelství Brázda, s. Oxerutin je látka rostlinného původu, která se získává z rostliny známé jako jerlín japonský.


Oxerutin má poměrně komplexní efekt na krevní cévy, stabilizuje jejich stěny, zvyšuje jejich elasticitu a snižuje jejich propustnost.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky