úterý 16. ledna 2018

Douglaska tisolistá

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Sicher durch den Winter. Jetzt neu oder gebraucht kaufen.


Ve starých porostech jsou časté stromy o průměru 5–m. Má široce kuželovitou, měkce, ale pravidelně stavěnou korunu, vystoupavé, ve stáří ve. Rod byl pojmenován na počest skotského botanika Davida Douglase.

Douglaska (Pseudotsuga) je rod rostlin z čeledi borovicovité. Trend jehličnanů v zahradě pokračuje. Nevybrali jste si jednoletý Cypříšek letní, ani dekorativní, dlouhověkou, opadavou Metasekvoj čínskou?


Podívejte se na Douglasku tisolistou. Abies menziesii Mirbel Pinus douglasii var. Antoine Pseudotsuga taxifolia var. Zjistěte ihne kde prodávají sazenice skladem i na e-shopu.


ROZŠÍŘENÍ: Původní na západním pobřeží Severní Ameriky (od Oregonu po Kalifornii), pěstována v Evropě a na Novém Zélandu, u nás často vysazována.

Fork Brummit Creek v Coos County ve státu Oregon (USA). Pseudotsuga menziesii Dřevina - jehličnatá Sazenice zakořeněná v nádobě Popis: Stálezelený rychle rostoucí jehličnan, který se od Jedlí nebo Smrku. Deutschlands größter Preisvergleich - mehrfacher Testsieger mit TÜV-Zertifikat! Riesenauswahl an Markenqualität.


Holz Douglasie gibt es bei eBay! Nejčastěji se udává, že rod zahrnuje 5-druhů (spory o rozlišování druhů a poddruhů ). Duglaska tisolistá je vysoký strom, druhý najvyšší ihličnan po sekvoji. Dosahuje výšku až metrov a jej kmeň má až metre v priemere.


Prahy sídlí v pražské Troji už více než let. Borka je zpočátku hladká a šedá, potom tlustne, korkovatí a je rozbrázděná a červenohnědá. Najvyššia duglaska tisolistá je vysoká 10metra a nachádza sa v okrese Coos County v Oregone.


Mohutný, stálezelený rychlerostoucí jehličnan se silným, přímým kmenem. Koruna je parvidelná široce kuželovitá. Dorůstá do výšky - m. Byl původně rozšířen od pobřežních oblastí na západu Severní Ameriky a od západu.


Laickou veřejností je tato dřevina často nesprávně považována za druh jedle, možná na základě nesprávných doslovných překladů anglického názvu „Douglasova jedle“. Ve skutečnosti se však jedná o druh patřící do zcela jiného rodu. Také dřevo douglasky je podobnější spíše dřevu borovému než jedlovému.

Již řadu let se touto dřevinou zabývá český lesnický výzkum. Své dosavadní poznatky o pěstování douglasky v podmínkách České republiky shrnuli přední čeští odborníci na lesnictví do publikace „Uplatnění douglasky tisolisté v lesním hospodářství ČR“, která může posloužit lesníkům při pěstování douglasky. Vévoda a kníže Kamil Rohan proslul nejen jako lidumil a mecenáš, ale také nadšenec do botaniky.


Díky němu můžeme v Oboře. Vlastiboř je malá a nenápadná vesnice na Jablonecku. Může se ale pyšnit jedním unikátem. V nedalekém lese totiž roste oficiálně nejvyšší strom v.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky