středa 10. května 2017

Zběhovec

Zběhovec plazivý (latinsky ajuga reptans). Na pasekách často rostou bohaté porosty krásně rozkvetlých zběhovců. Zahrnuje až druhů, některé jsou rozšířené po celém světě. V Česku volně rostou druhy. U nás divoká trvalka, která se často pěstuje v zahradách.


Existují různé kultivary s červenými a panašovanými listy.

Dekorativní je však zběhovec. Komentář k článku Aristolochia clematitis - podražec křovištní: Dobrý den Julie,nalezla jsem Váš komentář k podražci. Jsem sice ze Slovácka, z. Zběhovce, rod z čeledi hluchavkovitých, nelze v jarní přírodě přehlédnout. Na suchých stráních, pod lesem či podíl.


Na této stránce jsou výsledky na dotaz zběhovec v aktuálním křížovkářském slovníku. Slovník se neustále rozrůstá. Roste na loukách, v lesích nebo na skalce.


Květy mají modrofialovou.

Zajímavosti ze světa rostlin. Katalog rostlin s vyhledáváním jednotlivých druhů. Rezervace, chráněná území a jiné významné botanické lokality. Přežívá teploty i pod -stupňů. Je velmi dekorativní i pro.


Tvoří husté, plazivé výhony s okrouhlými, přisedlými lístky. Naše babičky pěstovaly zběhovec plazivý pro léčivé účinky, postupem času se z něj začala stávat okrasná rostlina, která vytváří nádherné, modré. Vyžaduje bohatou propustnou půdu a vyžaduje přihnojování.


Pokud nepřihnojujeme, zběhovec. Právě si zobrazuješ nalezené výsledky hledaného výrazu zběhovec. Rod obsahuje asi druhů jednoletých nebo polostálezelených až stálezelených vytrvalých bylin. Je to domácí rostlina, která roste na loukách, okrajích lesů ve vlhkých půdách. Vyskytuje se v nížinách až po horské oblasti.


Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. V lidovém léčitelství se používá na. Popis: Půdokryvná trvalka rozrůstající se v husté koberce. Tvoří nadzemní výhony a malé, vzdušné růžice.


Významná půdopkryvná rostlin, která dokáže vytvořit celé koberce purpurovo-fialové barvy. Vyznačuje se lesklými jasně zelenými listy s.

Ajuga iva (L.) Schreber - zběhovec iva. Nízká skalnička pro polostinná místa. Staude, wechselständige Blätter, obeiförmig, Blütenstand Ähre, Bodendecker, Ersetzung des Rasens. Listy zelené, zelenohnědé nebo. Dorůstá do výšky až cm.


Zdraví na dlani je portál zabývající se přizozenou výživou a zdravým životním stylem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky