pondělí 8. května 2017

Pěstování jahod na balkoně

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Pěstování jahod zvládnete jednoduše doma. Pokud zvolíte správnou odrůdu , budou vám navíc plodit po celý rok.


Nemusíte vlastnit zahradu a nepotřebujete ani žádné extra vybavení – stačit vám bude balkón, základní zahrádkářské pomůcky a trocha trpělivosti. Pokud se rozhodnete pro pěstování jahod na balkoně, věřte, že to není nic složitého. Základem však je, abyste vybrali správnou odrůdu.

Ty se vyznačují především tím, že rostliny dorůstají menšího vzrůstu. Ve většině případů se jedná o plazivé rostlinky, které však bohatě plodí. Zálivku u jahod provádíme vždy buď do misky, nebo opatrně na půdu do truhlíku, ne na list. Pokud máme květinové truhlíky s miskou, je to pro jejich pěstování ideální.


Velká plocha listoví jahod i tvroba plodů kladou na zálivku vysoké nároky, a jelikož je v nádobě množství vody omezené ( na rozdíl do záhonu a volné půdy) a na balkoně jsou jahody často kryty. Při pěstování jahod na zahradě je nutné pro ně vybrat vhodné místo. Vhodným místem pro výsadbu jahod je dobře vyhnojený záhonek s vyzrálým kompostem nebo zahradnickým substrátem.


Nepotřebujete záhon ani truhlíky.

Prostě obal se substrátem naříznete, zasadíte sazenice jahod a už jen sklízíte. This video is unavailable. Dokonce existují speciální odrůdy, které jsou vyšlechtěné na to, aby se pěstovaly v závěsných květináčích. Jahody si můžete vypěstovat i na balkoně.


Váš balkon zkrášlí a navíc i potěší vaše bříško. Ale jahody se dají zdárně přechovávat i na balkoně a na terase, v květináči nebo truhlíku. Majitelé zahrádek tak pomalu vysazují jahody do záhonů a už se nemohou dočkat, kdy budou moci sklízet první plody. Na jaře stačí vyměnit substrát a pokračovat v pěstování. Někdy se může stát, že druhým rokem rostlina sice spolehlivě plodí, ale již nevytváří tolik šlahounů.


Kaufe Arizona Birko Flor Nubuk Mocca im Preisvergleich bei idealo. Sicher durch den Winter. Sázení jahod na balkoně Jahodník sázíme brzy na jaře, podle počasí od poloviny března do poloviny dubna. Můžeme sázet také v srpnu a osázené truhlíky přezimujeme.


Kořenový krček jahodníku má být v úrovni povrchu zeminy. Zeminu ke kořenům dobře přitlačíme, povrch urovnáme a rostliny dobře zalejeme. Návod na pěstování jahod v truhlíku Měsíční jahody: Vypěstujte si drobné jahůdky báječné chuti na vlastním balkoně. Jahodový žlab Tento nápad zvládne hravě realizovat každý.


Jestliže nemáte zahradu, nemusíte smutnit, protože si jahody můžete snadno vypěstovat i na balkoně či na terase.

Budete k tomu potřebovat jen slunné místo. Pro tento typ pěstování je ideální superpřevislý balkonový jahodník Maranell, který vám po celou sezónu bude plodit nádherně velké jahody. Než se do pěstování jahod pustíte, je třeba si ujasnit, zda dáte přednost jahodám, které plodí pouze v létě, nebo těm, které plodí po celý rok. Letní jahody se dají rozdělit na rané, střední a pozdně letní. Na trhu jsou v nabídce buď hnojiva označená jako startovací nebo hnojiva přímo určená pro jarní hnojení jahod.


Přednost dámě těm, které obsahují rohovinu nebo guáno. Letos bych vás chtěl uvrtat do pěstování ovoce a zeleniny přímo na balkoně či terase. Nic složitého to totiž není a dá se to zmáknout skoro na každém městském balkonu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky