pátek 12. května 2017

Kiwi pěstování

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Dozrává v září a je vhodná do všech poloh. Nedáte na tohle chlupaté ovoce dopustit, ale nedokážete se smířit s nevalnou chutí tvrdých, často ještě podržených plodů z obchodu? Aktinidie čínská ( Actinidia chinensis ), je pěstitelsky stále nejrozšířenější druh kiwi.


Vyžaduje však teplejší polohy, hlubší a polopropustné půdy. Je lahodné, má příjemnou sladkou chuť a sníte-li jedno kiwi , pokryjete celodenní potřebu vitamínu C.

Pro pěstování se nedoporučují půdy vápenité, nebo přihnojování vápenatými hnojivy. Kiwi je bohaté také na draslík. Vhodná jsou hnojiva organická (tří- až čtyřletý rozleželý hovězí hnůj, rašelina, vyzrálý kompost).


Půdu stačí vylepšit do hloubky - cm. Zkraťte plodné výhony nad čtvrtým až sedmým listem nad nejvyšším plodem. Minikiwi je odolné až do výšky kolem 6m.


Důležitou vlastností minikiwi je, že je velmi odlné proti škůdcům. Koncem září dozrávají oválné, zelenožluté, sladkokyselé plody velikosti asi cm.

Pěstování minikiwi u nás je překvapivě jednoduchá záležitost. Z novinek upozorňujeme na odrůdu Scarlet September, která má větší červené plody a odrůdu Vitakola s většími plody, která dozrává již koncem srpna. Při nákupu si však musíte dát velký pozor. Samosprašných odrůd je málo, bývají dražší a ne vždy plodí tak, jak bychom si představovali.


Návod na pěstování kiwi Pakliže jsme se rozhodli pro pěstování kiwi (actinidie), rozhodně bychom neměli zapomenout na to, že se jedná o velmi teplomilnou rostlinu a tak se jí bude dařit především v teplých, vinařských oblastech, a na chráněných stanovištích (jako jsou jižní strany domů). Pak odstraňte příliš malé plody. Půda běžná ornice, raději slabě kyselá, slunce až polostín. Zbývající plody budou lépe vyživovány a osluněny, proto budou na podzim stejnoměrněji dozrávat.


Samčí odrůdy řežte podobně. Některé druhy nabízejí kromě chutných plodů i dekorativní listy. Obvykle jsou k úspěšnému pěstování nutné samčí i samičí rostliny, ovšem nyní je k dispozici i samosprašná odrůda „Issai”.


Pouze jedním plodem si zajistíte celodenní přísun tohoto vitaminu, který je zapotřebí zejména v období chřipek a nachlazení. Obsah draslíku navíc pozitivně ovlivňuje krevní tlak. Mimo to je kiwi bohaté na vlákninu a další prospěšné látky. KiWi a loni mi pomrzlo a pak na jaře se zmátožilo a narostlo do výšky, , teď zase pomrzlo tak nevím, jestli se mi zase vzpamatuje.


Stanoviště a podmínky pěstování Aktinidie Aktinidie milují slunné až polostinné stanoviště a vždy je vysazujeme k pevné opoře, ke které se rostliny. Kaufen sie jetzt ihren Favoriten ! Angenehm zu tragende Babyschalen.

Einfach auf Rechnung bestellen ! Sicherheit und Komfort für Kinder. Schnell und einfach bestellen ! Fußmatten, Parkscheiben und mehr. Hello Kitty Accessoires bestellen ! Das gesamte Sortiment reduziert. Marken: Cybex, Concor Maxi-Cosi.


Mit ergonomischem Tragebügel. Finde Angebote zum Schnäppchen-Preis. Rod zahrnuje asi druhů. Nejprve kiwi rozkrojíme a vydolujeme co nejvíce semínek.


Když se mé první výhonky kiwi vynořily z půdy, zjistil jsem, že Kanada se svými chladnými zimami, není pro pěstování kiwi ideální zemí. Přestože je kiwi docela vytrvalé, nepřežije teploty pod -stupňů Celsia. Fascinovaně jsem sledoval, jak rostou. Soudě podle toho, jak se naše klimatické podmínky v. Na pěstování je nenáročná a škůdci téměř netrpí. Vegetační perioda je 1dní.


Letní péče o kiwi Keřům aktinidie nyní zkraťte všechny výhony. Aby k zrajícím plodům pronikl dostatek světla, měli byste odstranit. Plody velikosti menšího angreštu se nemusí loupat, dozrává v koncem září až půli října, konzumují se čerstvé nebo zpracované jako ostatní ovoce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky