čtvrtek 11. května 2017

Borůvka bluecrop

Tolle Auswahl an Beerenobstpflanzen. Jetzt online bei Pötschke kaufen! Pěstují ji nejen amatéři, ale hlavně je ve velkém vysazovaná na plantážích nejen v USA, ale také v Evropě. Sklízí se ručně i mechanicky.


Slupka je lehce tvrdší, dužnina je pevná.

Chuť je aromatická a vínově nasládlá. Sklidit můžeme až litrů borůvek. Populární, středně raná velkoplodá odrůda s vysokou odolností vůči chorobám. Velmi úrodná odrůda, jedna z nejpěstovanějších.


Plody jsou sladké a chutné, při dozrání modré se světlou. Kvítky jsou zvonkovité, bělavě zelené. Rostou v převislých hroznech.


Na podzim se keř vybarví do purpurové, či oranžově červené barvy.

Tato rostlina je nejenom jedlá do ovocné zahrádky , ale i krásná, zejména na podzim, kdy se její drobné listy před opadáním zbarví do zářivě červené barvy. Vyžaduje tedy vysloveně lesní nebo horské podmínky s rovnoměrnou vlhkostí. Porosty z období plné plodnosti rychle odrůstají a pak prosychají.


Lesních borůvek se sklidí co do hmotnosti z plochy nesrovnatelně méně než zahradních a jsou. Pension Boruvka in Spindlermühle reservieren. Schnell und sicher online buchen.


Viele Unterkünfte – tolle Preise! Ihre Buchung direkt bestätigt! Einfach, schnell und sicher buchen! Na jaře rozkvétají drobné, zvonkovité, bílé květy.


Středně velké borůvky mají světle modrou barvu a výbornou chuť. Jedna z nejčastěji pěstovaných odrůd. Borůvka , kanadská borůvka.


Pěstiteli je upřednostňována díky větší odolnosti vůči pozdním jarním mrazíkům. Tmavě modré plody dozrávají od konce července. Dužnina je nazelenalá, pevná, aromatická s plnou nasládlou chutí.


Brusnice chocholičnatá (Vaccinium corymbosum), známá též jako kanadská borůvka , je rostlina z čeledi vřesovcovitých.

Středně raná velkoplodá odrůda, s chutově kvalitními plody, vysoce úrodná, patří mezi mrazunejodolnější. Bluecrop roste i tam, kde se jiným borůvkám nedaří. Substrát by měl být stále vlhký a současně vzdušný. Optimální Ph se pohybuje v rozmezí 5-8. Chutná to jako borůvka , vypadá to jako borůvka , i když to má plody vejčité, nikoli kulaté, ale jde opravdu o borůvku?


Keř dorůstá výšky 1-5m. Potřebuje opylovače = jinou odrůdu kanadské borůvky. Velkoplodá, středně zrající borůvka základního typu. Popis: Tato borůvka je středně ranná se silnými výhony až m vysoké.


Plody sklízíme v červenci jsou velké a chutné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky