pátek 15. února 2019

Rozmarýnové brambory

Měkké brambory slijeme a necháme okapat. Potom je zakryjeme poklicí a několikrát opatrně proklepeme tak, aby okraje brambor byly roztřepené. Potom brambory v jedné vrstvě opečeme ze všech stran na olivovém oleji, rozložíme na plech a pečeme v předtopené troubě při 1°C přibližně hodinu.


Celé malé brambory i se slupkou řádně omyjeme, pečící nádobu lehce vymažeme olivovým olejem, naskládáme brambory, lehce osolíme, zakryjeme a dáme do trouby péci. Po minutách pečení dodáme nadrobno usekaný česnek a rozmarýn a dáme dopéci ještě na minut. Plech vyložíme pečícím papírem a brambory vysypeme na plech.

Pečené rozmarýnové brambory recepty, které budete milovat. Napůl uvařené, vychladlé brambory osolíme, přidáme nasekaný rozmarýn, zakápneme olejem promícháme a dáme péct asi minut do trouby vyhřáté na 200°C. Oloupané menší brambory nakrájíme podélně na. Sceďte a nechte tři minuty oschnout.


Brambory podélně nakrájejte na čtvrtky. Mezitím si připravíme olivový olej s nakrájeným rozmarýnem, solí a pepřem. Vychladlé brambory potřeme bylinkovou směsí a dáme péct do trouby do změknutí.


Pak brambory jemně zmáčkněte šťouchadlem na brambory.

Pořádnou dávku olivového oleje smíchejte s vinným octem, stroužky česneku a nasekaným rozmarýnem a směsí přelijte brambory a pečte dalších čtyřicet až pětačtyřicet minut dokřupava. Dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte a vařte šest až sedm minut. Větší dávku olivového oleje smícháme s vinným octem, stroužky česneku a nasekaným rozmarýnem a směsí brambory přelijeme, pečeme dalších minut dokřupava. Doporučení: Olivový olej můžeme nahradit rozpuštěným sádlem nebo máslem.


Poněkud složitější recept na výborné pečené křupavé brambory s chutí rozmarýnu a česneku. Recept na rozmarýnové brambory si zvládnete připravit doma. Pokud nevyzkoušíte, tak neuvěříte.


Upéct brambory v troubě není žádná věda, ne pokaždé se ale povedou tak, jak bychom si představovali. Záleží na odrůdě, na tloušťce slupky, na. Kostku bujónu necháme rozvařit ve vodě (hrnku). Kromě toho si připravíme další vařící vodu ve varné konvici (nebo v hrnci).


V zapékací míse vše smícháme, osolíme, opepříme a zakapeme olejem. Rozmarýnové lístky otrháme a nasekáme nahrubo. V předehřáté troubě pečeme doměkka. Jakmile začnou zlátnout (cca minut), máme hotovo.


Podáváme jako přílohu nebo se klidně nadlábneme jen tak na chuť. Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Tento pin objevil(a) Ivana Jirankova.

Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Zobrazit celou zprávu: Šťouchané rozmarýnové brambory Příchozí fráze: stouchane a zapecene brambory. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto. Poslední dobou není moc času na velké vyváření, a když už něco vytvořím, nestihnu vyfotit nebo není světlo.


Dneska jsem si ale řekla, že dovolenou. Udělejte si je také a ochutnejte naši verzi chutné přílohy i hlavního. Květák nakrájíme na růžičky a hodíme na pár minut do vroucí vody.


Vyndáme a necháme pořádně okapat (jinak by se neopekl).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky