pátek 29. července 2016

Vistárie japonská

Japonská vistárie - slabě rostoucí lijána. Má světle fialově růžové květy, ty jsou uspořádány ve volných hroznech. Kvete od června do července.


Listy jsou pernaté, skládají se ze úzkých a oválných listů. Zahrnuje druhů a je rozšířen ve východních oblastech USA , Číně a východní Asii. Jsou to dřevnaté liány s bohatými hrozny motýlovitých květů. Pro anglicky mluvící země získala obchodní jméno Lipstick (Rtěnka) a nese dlouhé hrozny jemně vybarvených květů – p. Je to drobnější vistárie než čínská příbuzná. Její květenství jsou však bohatší a dlouhé až cm.


Mají většinou sytě modrofialovou barvu. Tyto úchvatné krásky byly pojmenovány podle univerzitního profesora v Pensylvánii Caspara Wistara. Kdo by neznal úchvatnou krásu. Nejvoňavější ze všech vistárií. Květy bývají i velmi vonné a ukazují se společně s listy v období od května do června.


Ať už jsou to oblíbené druhy vistárie čínská (Wisteria sinensis) nebo japonská Wisteria floribunda, či dokonce méně známé druhy americké (například Wisteria frutescens), rady pro jejich lepší kvetení lze uplatnit na všechny bez rozdílu. Ano – rady, protože každé rostlině vyhovuje něco docela jiného. Pro začátek se vyplatí vsadit na univerzální postup, ale. Vistárie jsou původem z Asie.


Poslouží zeď domu nebo dobře zabetonované kovové opory. Rozhodně ji tedy nepouštějte do míst, kde je okap, satelit nebo třeba plaňkový plot, vše by mohla svými silnými výhony rozmačkat a zničit. Ovijí se podle směru hodinových.


Novinka Dekorativní pnoucí rostlina s fialovými třásněmi květů s příjemnou vůní. Neroste do tak velkých výšek jako jiné vistária a. C, japonská kolem - 15°C. Bohatě kvetoucí popínavý keř s krásnými bílými květy, které tvoří květenství dlouhé až cm!


Popis Anonym – Ptáček na hroznu vistárie. Ptáček v hroznu vistárie , barevný dřevořez doby Meidži, dat. Kompozice s velkým květem vistárie. Zajímavosti ze světa rostlin.


Katalog rostlin s vyhledáváním jednotlivých druhů. Rezervace, chráněná území a jiné významné botanické lokality. Vzrostlé stromy mohou omrznout na mladých výhonech, ty pak stačí na jaře odstřihnout, znovu se rozvětví. JAPONSKÁ AZALKA ´NEGLIGÉ´ HORTENZIE ´TWILIGHT´ MALINÍK ´AUTUMN BELLE´ HORTENZIE ´GOLDRUSH´ DOPORUČUJEME. Domů OKRASNÉ KEŘE VISTÁRIE (produktů) VISTÁRIE.


Její kmen se obtáčí kolem své opory po směru hodinových ručiček = doleva. Vistéria kvetnatá (Wisteria floribunda) každoročne počas neskorej jari okúzľuje strapcami ružových, fialových, modrých či bielych kvetov, ktoré sú neraz. Aby vistárie po zakoupení začala kvést, potřebuje vodorovné vedení, tedy horizontální podporu - nemůžeme k ní dát jen vertikální podpěru. Vhodná je proto drátěnka na způsob vinice, vedená třeba mezi sloupy obytné pergoly. Celková opora musí být vzhledem k mohutnosti vistárie velmi pevná.


Všechny informace o produktu Květina japonská vistárie - Millettia japonica, porovnání cen z internetových obchodů, hodnocení a recenze japonská vistárie. Neboli japonská wistárie. Vzhledem velmi podobná wistárii ale kvete již od května a během celého léta.


Květy má fialové, celé květenství a 30cm dlouhé. Existuje hned několik druhů vistárie. Začíná kvést začátkem května a.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky