čtvrtek 21. července 2016

Jak pestovat levanduli

Chcete mít levanduli krásně rozkvetlou každý rok? Podívejte se na krátké a názorné video v detailu jak stříhat levanduli. Její původní domovinou je západní část Středomoří, dnes jsou pro ni typické především lány jihofrancouzského regionu Provence.


Ze své domoviny je zvyklá na mírnou zálivku, takže když ji zapomenete zalít, nic se jí nestane. Není divu, že se levandule pěstuje všude, kde. Jani super clanek Já levanduli miluju. Letos jsem zkoušela levandulový olej a nádherne voní.


Co se mi ale nepodařilo je vypěstovat levanduli z koupeneho semínka. Nevíte, jak proti ní bojovat? Pak si přečtěte tento článek o bolestech hlavy. Inhalováním výluhu z levandule lze ulevit při astmatu a kašli. Podpoříte tak svůj krevní oběh.


Vůbec nejrozšířenější je vnitřní užití pitím levandulového čaje. Také je možné ji rozmnožit. O levanduli Lodyhy levandule na dřevnaté bázi jsou hustě bělavě chlupaté.


Levandule má mnohé využití v kuchyni. Chlupy hvězdicovitého tvaru jsou výše čtyřhranné, listy jsou vstřícné s. Do Provence každoročně míří tisíce turistů z celého světa jen pro to, aby se nechali okouzlit. Tip: Jak pěstovat Japonskou vrbu. Jak začít pěstovat levanduli. Jako první si musíte pořídit sazenici levandule.


Dá se sice vypěstovat i ze semínka, ale je. Přímé slunce je pro levanduli nejvodnější, protože tak získá barvu a intenzivní aroma. Jak se starat o levanduli doma v pokoji,v kvetinaci - co potrebuje nejvice? Titulek: Kdy kvetou levandule?


Jakmile sazenice vyrostou, přesaďte je po kratším otužení na otevřený záhon nebo do větší nádoby, a to v květnu až červnu. Pokud jste se rozhodli k pěstování levandule na své zahrádce a rádi byste se dozvěděli, jak ji správně pěstovat a stříhat, abyste se těšili z její krásné vůně a půvabných fialových květů co nejdéle, pak určitě zhlédněte následující video z kanálu Receptář. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Důvodů, proč si doma vypěstovat levanduli , je tak opravdu. Jak správně ostříhat levanduli, aby napřesrok hustě vykvetla. Jak levanduli ostříhat a kdy, to se dozvíte.


Nikdy levanduli nezastřihávejte až do dřeva, mohlo. Zdobí vám keříky levandule obsypané voňavými kvítky. Tato úžasná fialová bylinka okouzlí jednak svou nevšední krásou, specifickým aroma.


I v tomto případě je třeba rostlinu pravidelně zastřihovat, aby nepřerostla do velkých rozměrů a vynikala bohatými květy. Pokud jste stejně jako já zahradníci-začátečníci a přemýšlíte, jak si jednoduše zkrášlit balkón nebo okenní parapet, je tento článek přesně pro vás. Ideálním obdobím pro výsev semen jsou podzimní měsíce září a říjen, kdy je můžete sázet přímo do záhonu. Pokud to však necháte na jaro, sázejte semena levandule v průběhu února a března nejprve do truhlíku. Jakmile se venku oteplí, můžete vzrostlé sazeničky přesadit do otevřeného záhonku.


Jak vybrat řetězovou pilu na řezání palivového dřeva fotografií Zahradní technika S nástupem zahradnické sezóny a teplejšího počasí nastává také období, kdy lze připravovat palivové dřevo na příští zimu. Před pár dny jsem vyzkoušela levandulový peeling ze sušených květů, můžu jen doporučit, pleť je po něm lesklá a vyživená. Semena levandule sázíme na jaře, ideálně v únoru a březnu, do misky nebo truhlíku.


Pěstujeme při teplotě okolo 20°C. Vzrostlé sazenice levandule přesazujeme po otužení na otevřený záhon. Krásné levandule jsou nádherným solitérem, které doslova provoní celý prostor vašeho záhonu. Fialové moře kvítků, které vytvoří levandule, je.


Lavandula angustifolia (čeleď hluchavkovité Lamiaceae), jak zní latinský název levandule, je bohatě rozvětvený stálezelený polokeř, dorůstající výšky. Množení levandule není nic složitého, jen se musí vědět, jak na to. Kromě známého řízkování levandule existují i další způsoby.


Dáme vám návod na osvědčené metody množení levandule. Poradíme, co dělat aby se namnožené levanduli dařilo a taky jak zásoby levandule využít.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky