pátek 29. července 2016

Kdoulovec nádherný

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Sicher durch den Winter. Je používán do méně často řezaných keřů (řez pouze po odkvětu). Bohatě kvetoucí jarní kdoulovec s výraznými ohnivě červenými květy a krémovými tyčinkami.


Nízký keř či stromek, který vyniká svými květy. Ty jsou podle kultivaru nejrůznějších odstínů červené, růžové, cihlově červené, oranžové a bílé.

Nejpřitažlivější na něm jsou ale květy, oslnivé lososově červené, ale i jiné. Vhodná je humózní, mírně vlhká, jemně kyselá až neutrální půda bez vysokého podílu vápníku. Kvete na jednoročních výhonech, nepotřebuje zalévat, ale jen přesvětlovat a vyřezávat některé starší výhony.


Na podzim se začínají objevovat plody bledě žluté barvy. Některé druhy jsou pěstovány jako okrasné rostliny ozdobné květem. Keře rodu jsou otrněné, poměrně nepravidelného habitu, značně variabilní. Nenáročný jarní kdoulovec s velkými lososově růžovými květy.


Atraktivní květy se objevují na tomto okrasném keři od dubna do května.

Hodí se k tvorbě volnějších živých. Vykvétá růžovými jednoduchými květy v dubnu až. Kvete bílými, růžovými nebo růžovočervenými květy. Kultivar Nivalis kvete bíle, kultivar Simonii má krvavě červené květy. Kdoulovec lahvicovitý (Ch. speciosa) dorůstá výšky 2cm.


Jedná se o krásně kvetoucí keř, který na Vás po plném zakořenění nebude chtít téměř nic. Máme teď na zahradě dva růžové a jsou taky krásné. Tento zdobný, hustý a trnitý keř je vhodný jak pro solitérní pěstování nebo pro nižší živé.


Kdoulovce kvetou na dvouletých výhonech. Chaenomeles x superba ‘Jet Trail’, vel. Středně rostoucí rozložitý opadavý keř, listy světle zelené, lesklé, květy velké, jasně červené , plnokvěté - zaujmou na první pohled. Je nám líto, ale toto zboží už nemáme v nabídce. Doporučujeme navštívit kategorii Keře okrasné květem.


Snad tam pro vás budeme mít vhodné zboží. Potřeba živin je u listnáčů nepatrná a nepřináší na úrodné humózní půdě při každoročním přihnojení plnými organickými hnojivy žádný problém. Jeho jasně červené květy rozjasní hned z kraje jara vaši zahradu a krásná vůně za krásného počasí přiláká. Od jara do léta nese kdoulovec nádherný svazky miskovitých bílých, růžových, oranžově šarlatových, karmínových až oranžových květů, po kterých se vytvářejí zelené plody, které během zrání zežloutnou.


Upřednostňuje půdy neutrální až mírně kyselé.

Při vyšším obsahu vápníku by mohlo dojít k chloróze na listech. Vysazujeme je na stanoviště slunná až polostinná. Snese i větší zastínění, ale pak příliš nekvete.


Používáme hnojiva na okrasné dřeviny. Velice dobře snáší řez, rostliny lze snadno tvarovat. Je vysazován do zahra parků, či koryt. Velikost květináče prodávané rostliny je 9xcm.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky