pondělí 25. července 2016

Orchidej druhy

Mit HolidayCheck Tiefpreisgarantie! Jetzt Frühbucher Vorteil sichern. Top Hotels zu Top Preisen buchen! Schnell und sicher online buchen. Kaufe Kunststoff Orchidee im Preisvergleich bei idealo.

Hochwertiges Briefpapier, Top-Qualität. Nabízené druhy si můžete vybírat také podle jejich nároků. Stačí si vybrat ze symbolů níže. Pokud si chcete být s výběrem jisti, podívejte se na vysvětlivky k použitým symbolům.


Tady v jižní Kalifornii, druh orchidejí roste velmi dobře. To je bochní orchidej, nebo cymbidium. Tyto druhy orchidejí byly vysázeny a vylíčeny v poezii od doby Konfuciova - před více než dvěma tisíci lety.

Dnes jsou stále populární pro své velké, oko-lov a dlouhotrvající květiny. Přestože jsem poslední dva roky našel jen čtyři další druhy českých orchidejí pracuji na svém projektíku dál. Fázi soukromého mapování výskytu a. Dva nejčastěji prodávané druhy Dendrobium phalaenopsis a Dendrobium nobile mají zcela odlišné nároky.


Dozvíte se, jak od sebe tyto orchideje rozeznat a jaké. Orchidej je květina, která vás prostě nechává bez slova bez rozmarů s rozmarnými tvary! Musíte je vidět, aby věřili, že takové květiny mohou existovat! Poznáme tri druhy tejto veľmi obľúbenej orchidey, teplomilný, temperovaný a chladnomilný. Pochádzajú z Cejlonu, Sumatry, Barmy, Vietnamu a južnej Číny.


Epifytické druhy vyžadují velmi vzdušný substrát, který obvykle tvoří hrubá borová kůra, někdy s přídavkem mechu rašeliníku. Terestrické druhy orchidejí rostou obvykle ve vzdušných substrátech, kde kromě kůry může být rašeliník, molitan, polystyren, pemza, hrubá vláknitá rašelina nebo jemnější drcená rašelina. Druhy orchideje Orchideje původem pocházejí z tropických lesů Střední a Jižní Ameriky a Asie. Rozdělujeme je podle způsoby výživy na geofyty rostoucí v půdě(také někdy nazývané terestické orchideje) a na epifyty-ty rostou v korunách stromů. Druhy pocházející z oblastí, kde jsou větší teplotní výkyvy (blíže k subtropickému pásu či ve vyšších nadmořských výškách) mají o trochu jiné nároky.


Od jara do podzimu jim vyhovují podobné podmínky, jako teplomilným druhům, ale v zimě potřebují odpočinek při nižší teplotě , aby i nadále prospívaly a kvetly. Některé druhy jsou nezelené a vyživují se pouze parazitováním na některých druzích hub (např. hlístník hnízdák, Neottia nidus-avis), druhy jsou dokonce podzemní.

Orchideje jsou jednodomé s oboupohlavnými květy, často mají hlízy nebo oddenky. Mezi květy jsou ti exotičtí představitelé, kteří vás mohou velice fascinovat. Pokud chcete přinést exotický dotek do vašeho domova, pak orchideje by byly vhodnou volbou.


Mezi těmito květy jsou elegantní druhy a květiny s extravagantními tvary, díky nimž je prostředí výjimečné. Vanda je vhodná pro ty, kteří nemají zkušenosti s pěstováním orchidejí nebo nemají čas starat se o hrnkové orchideje. Výhodou řezaných orchidejí je také jejich dlouhá životnost ve váze. Nejznámější druhy pokojových orchidejí.


K nejznámějším pokojovým orchidejím pěstovaným v klasických bytových podmínkách patří druhy: Phalaenopsis, Cymbidium, Dendrobium a Miltonia. Pěstování a druhy orchidejí jsou sice v mnohém odlišné, ale ne extremně náročné, takže se tyto orchideje těší velké oblibě. Orchideje, které si zakoupíte, v supermarketech jsou, obecně méně náročné než botanické druhy.


Možné druhy „bytových“ orchidejí Za tak zvaně začátečnický druh je považován druh orchideje Coelogyne cristata , který má velké bílé, zlatožlutě zdobené květy. V zimě potřebuje teplotu do čtrnácti stupňů ve dne a do osmi v noci. Co dělat, aby naše orchidej prospívala a opakovaně vykvétala? Než orchidej znovu zalijete, sáhněte si na substrát, jestli už proschl. Jinak počkejte se zálivkou.


Praktická příručka, která poradí všem pěstitelům, kteří se zajímají o - nyní často prodávané - druhy orchidejí. Já zalévám v rozmezí cca 1-2týdny. Nenáročné druhy skvěle prospívají na parapetu východního či jižního okna. U západního okna hrozí přehřátí listů a jejich spálení během letních veder.


Nedostatek světla v zimě snášejí špatně choulostivější druhy, ty je možné přisvětlovat speciálními zářivkami (např. Fluora).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky