čtvrtek 21. července 2016

Jak pěstovat mango

Riesenauswahl an Markenqualität. Folge Deiner Leidenschaft bei eBay! Schau Dir Angebote von ‪Mango‬ auf eBay an. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu.

Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen. This feature is not available right now. Naopak je chudé na sodík a tuk. Má řadu léčivých účinků a je oblíbenou ingrediencí při přípravě různých pokrmů, ať už sladkých dezertů či jako příloha k masu a omáčce.


Mango je nejnáročnější na teplotu. Starší mangovníky vydrží kratší pokles teploty ke 2°C. Květy a malé plody však může poškodit již pokles teploty pod 18°C.

Máte rádi sladké a šťavnaté ovoce? Pak už jste určitě někdy zkusili mango. A pokud ne, měli byste to rychle napravit. A není divu - chutná totiž jako božská mana a voní sluncem!


Málo koho ale napadne si z pecky vypěstovat doma vlastní rostlinku. Zralé mango má žlutočervenou slupku a kolem plochého semene je velmi lahodná, měkká žlutooranžová dužnina. Takže platí, že mango, které vám nabízejí v obchodech a má slupku z větší části zelenou, je většinou nedozrálé. Nejlépe je ho nechat dozrát při pokojové teplotě. Zralý plod má žlutočervenou slupku a kolem plochého semene je měkká.


Konzumovat se dají i listy, které se skvěle hodí do salátů. Aby bylo mango malé, můžete ho pěstovat v květníku, nebo ho můžete vysadit do země pro větší strom - v obou případech si budete rok po roce užívat toto šťavnaté a exotické ovoce! Po celý rok potřebuje dostatek světla.


Hlavně v létě mangu prospívá plné sluneční záření. Rabatte bis - sichern. Jak už název napovídá, rodištěm a hlavní místo růstu stromu - Indie, pro obyvatele této země je posvátný strom mango. Nicméně, v naší době, rostlina se pěstuje na mnoha místech s vhodným klimatem na celém světě.


Doma pak ze zakoupeného plodu vyjměte pecku, opatrně, abyste neporušili její obal.

Tropické ovoce je plodem stromu nazývaného Mangovník indický. Jak pěstovat mango strom v květináči – chce to hodně trpělivosti a vyčkávání 17. Další možností jak pěstovat avokádo z pecky, je neméně úspěšná metoda. Pecku je potřeba vysadit do zeminy s obsahem rašeliny.


Mučenka purpurová, maracuja: lahodné plody krásné liány. Někteří používají ještě vylepšení - z pecky nejprve odstraní svrchní hnědou. Pěstování avokáda z pecek si získalo řadu příznivců.


Naučíme vás, jak tyto druhy ovoce od sebe rozeznat, poradíme, jak špendlíky pěstovat a jak je použít. Tereza Macháčková Nejkrásnější dřevěné nádobí: Kde a za kolik ho koupit?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky