pátek 22. července 2016

Kozlik lekarsky kapky

Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. Nechala jsem s jenom na chvíli kozlíkové kapky doma na stole a odešla do jiné mistnosti, a po návratu byly rozlité na koberci. Kromě zklidňujících účinků je často doporučován ženám v průběhu silného menstruačního krvácení či v období klimakteria, ale slouží rovněž jako prevence mrtvice. Složení: Voda, jemný kvasný líh (alk. obj), kozlík lékařský ().


Srovnejte ceny produktů internetových obchodů. Nově přehlednější a rychlejší. Je to vysoká vytrvalá bylina se zpeřenými listy a hustými. Autor: Archiv ireceptar.


Tinkturu (dříve zvanou baldryánové kapky ) připravenou z čerstvého oddenku užíváme třikrát. Valeriánské kapky jsou nevhodné pro děti a pro těhotné a kojící ženy. Dlouhodobé užívání kozlíkových kapek se ale nedoporučuje.


Může se stát, že přibližně po měsíci jejich užívání vznikne k látkám, které obsahují, tolerance, takže přestanou účinkovat. Na díl kozlíkového kořene bude třeba dílů lihu. Macerujeme po dobu týdnů v uzavřené nádobě, na světle, při pokojové teplotě. Kozlíkové kapky – recept.


Po vyluhování kapky přefiltrujeme, uchováváme v chladu a temnu. Užívá se po kapkách – 3x denně. Tyto kapky mi pomáhají k celkovému uvolnění. Nejsou drahé a dávkují se po kapkách, takže lahvička vydrží na dlouho.


Chuť není vyloženě nepříjemná, ale díky obsaženému lihu připomíná silný alkohol, takže doporučuji zapíjet. Jedná se o doplněk stravy. Není určeno jako náhrada pestré stravy.


Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Zkuste povel vyslovit znovu, případně ho formulujte jinak. Ujistěte se, že máte zapnutý mikrofon.


A jelikož je dávkování v kapkách, pod obyčejným šroubovacím uzávěrem objevíte podobné kapátko, jaké měly kapky na kašel, kterými vám maměnka medicínu odměřovala na lžičku. Složení je ohromně jednoduché – voda, jemný kvasný líh, konkrétní bylinky. Přírodní bylinný lihový extrakt z kozlíku s vitaminem C. Popov jen za Kč skladem. Originální bylinné kapky. Děkujeme za pochopení a přejeme krásné letní dny.


Párkrát jsme naše session opakovali, 3x po sobě slízal 1-kapky éterického oleje a poté již pouze inhaloval. Druhý den aplikace jsme zjistili, že kozlík zafungoval i jako odčervovač pro jeho střeva. Průběžně jsem mu také ošetřovala ránu s aloe vera a éterickými oleji. Po pár dnech čichání byl opět hravý, jako rybička.


Dokonce existuje neco z lekarny (tri byliny nebo tak nejak), a tam je trezalka, kozlik a asi medunka Oboji lze kombinovat. Působí proti stresu, nervozitě a poruchám spánku. Po protřepání kapek 2x za den, před spaním možno užít jednorázově kapek.


Běžně se užívá kozlíková. Přispívá k normální psychické činnosti. Kapky kozlíku lékařského mají uklidňující účinek při srdečních neurózách, nervovém vyčerpání, migrénách a nespavosti. Napomáhá tlumit bolest a uvolňovat křeče.


Malé dávky povzbuzují aktivitu a zvyšují koncentraci, ale větší dávky uklidňují a tlumí. Obvykle se prodávají kapky ve 100ml balení. O dalších účincích není možné vzhledem k legislativě EU podat informace.


Více o účincích byliny naleznete v herbářích a lékopisech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky