středa 27. července 2016

Účinky rakytníku

Právě pojídání plodů a listů rakytníku dávalo okřídlenému koni sílu létat. Udělejte si vitamínový nápoj z rakytníku , který vás posilní v období chřipek a nachlazení. Využití rakytníku v medicíně.


Jak si olej z rakytníku připravit? Jaké jsou léčivé účinky rakytníkového oleje?

Podporuje přirozenou imunitu organismu a pomáhá jej pročišťovat. Toľko prospešných látok na jednom mieste, to sa len tak nevidí. A to ste si ešte nepozreli účinky rakytníku na zdravie. Podívejme se blíže na jeho účinky a také na to, jakým způsobem správně připravit rakytníkový čaj, aby měl ty správné efekty na náš organismus.


Tento názov vraj prischol rakytníku preto, lebo starí Gréci vypozorovali, že kone, ktoré sa pásli v oblastiach výskytu tejto rastliny, mali krásnu lesklú srsť. Rovnať sa mu môžu už iba šípky alebo zemiaky. Rakytníku se také někdy přezdívá sibiřský ananas.


Jednou z najdôležitejších zložiek rakytníka je už.

Aminokyseliny jsou nezbytné k udržování a obnově svalů, šlach, kůže, vaziva, nehtů a vlasů. Dále se účastní tvorby hormonů, enzymů a dalších prospěšných látek. Ochutnejte čaj z plodů rakytníku z mé nabídky. Pro denní doporučenou dávku vitamínu C stačí pouze jedna jeho oranžovožlutá bobule.


Plody rakytníku se v lidovém léčitelství objevují u mnoha civilizací – v tradiční medicíně Indů, Číňanů, Mongolů, u obyvatel Sibiře. Léčivé účinky rakytníku. Zmíníme jen některé z nich. Zvyšuje odolnost organismu, posiluje imunitní systém. Přispívá k větší odolnosti vůči stresu a depresím.


Přibližme si společně účinky rakytníku na lidský organismus a správnou. Tou první je posílení imunitního systému neboť, většina látek v něm obsažených pomáhá tělu vytvářet potřebnou obranyschopnost. Jeho účinky poznali aj starovekí Gréci, od ktorých pochádza latinské označenie tejto rastliny – Hippophae rhamnoides – čo sa zvykne prekladať ako „žiariaci kôň“ či „kôň so žiarivou srsťou“. Spektrum léčivého účinku rakytníku je opravdu veliké.


Pro svůj pozitivní účinek je přidáván také do kosmetických výrobků. Kontraindikace či nežádoucí účinky nebyly doposud objeveny, jen ojediněle se po požití rakytníkového oleje může objevit pálení žáhy. Navrch i vitamíny A, F, K nebo skupiny B, organické kyseliny i minerály.

Negativní vedlejší účinky používání rakytníku. U drog připravených z rakytníku řešetlákového nebyly zjištěny žádné nežádoucí účinky , ani. Plody rakytníku mají velmi vysoký obsah vitamínu C , který si uchovávají i při sušení nebo tepelném zpracování. Pěstuje se nejčastěji na Sibiři, odtud také pochází jeho přezdívka sibiřský ananas, svou chutí a léčivými účinky se dokonce ananasu podobá.


Má antiseptické účinky a chráni telo pred voľnými radikálmi. Je aj dobrou prevenciou proti kardiovaskulárnym ochoreniam a rakovine. Tolik prospěšných látek na jednom místě, to se jen tak nevidí. A to jste se ještě nepodívali na účinky rakytníku na zdraví. Především má účinek na kardiovaskulárn í systém a imunitní systém.


Dalším blahodárným účinkem je vliv na naše trávení a správnou činnost pokožky. Zbytky rakytníku zalijeme kvalitním olejem, například slunečnicovým, olivovým nebo mandlovým, a dní necháme louhovat na tmavém chladném místě. Poslední den scedíme přes plátno a sítko a uložíme nejlépe v tmavé skleněné, dobře utěsněné nádobě na chladné místo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky