pátek 22. července 2016

Pěstování aronie

Deutschlands größter Preisvergleich - mehrfacher Testsieger mit TÜV-Zertifikat! Sicher durch den Winter. Keře či stromy arónie jsou velmi nenáročné na pěstování a na půdu.


Nejlépe se jim daří na slunném až mírně. Je velmi nenáročná na půdu. Je odolná vůči chorobám a škůdcům. Je mrazuvzdorná a odolná proti UV záření. Autor: Archiv ireceptar.


Arónie jsou rostliny, které se svými plody podobají různým druhům jeřábů. U nás se v podstatě pěstují tři základní druhy, a to temnoplodec. Arónie – neboli jeřáb černoplodý – je na pohled přitažlivý a na pěstování nenáročný keř, jehož plody jsou proslulé obsahem cenných látek.


Návod Vám doručíme spolu se sazenicemi. Je vzdáleně příbuzná hrušni a jeřábům. Jejich jedlé černé plody jsou ceněny pro vysoký obsah vitamínů a tříslovin. Poměr velikosti stromku a hmotnosti úrody je někdy až zarážející. Pro svou nenáročnost pěstování a ošetřování a pravidelnou úrodu představuje také ekonomický efekt i pro zahrádkáře s menším pozemkem.


Aronie začíná plodit brzy a hodně. Die Apfelbeeren (Aronia) sind eine Pflanzengattung innerhalb der Familie der Rosengewächse (Rosaceae). Die nur drei Arten stammen ursprünglich aus dem östlichen. Plodí i na neúrodných půdách, u nás roste ve všech nadmořských. Specializuje se na pěstování , sběr a využití bylinek a radí dalším lidem, jak je mohou pěstovat na zahradě, balkóně nebo v bytě.


Snáší nízké teploty a spolehlivě přezimuje. Upřednostňuje slunné stanoviště, nemá ráda zamokřené a stinné pozemky. Všechny výrobky jsou vysoce kvalitní potraviny nebo doplňky stravy s vysokým obsahem antioxidantů, které mají spolu s vyváženou stravou pozitivní vliv na.


Temnoplodec neboli aronie , také zvaná černý jeřáb, zahrnuje tři druhy opadavých keřů z čeledě růžovité. Je nenáročná na půdu a pěstování. Vyznačuje se vysokou odolností proti chladu – vydrží mrazy až do minus °C.


K receptu sirupu z aronie ,či jiného ovoce. Stačí se buď jen zamyslet, nebo vyhledat jiné podobné recepty. Jak pěstovat jeřáb černoplodý.


Jeřáb černoplodý, arónie, to je nenáročný druh vhodný pro zahrady s půdou nepříliš bohatou na živiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky