pátek 29. července 2016

Převislý jahodník

Hlavně myslete na to, že největší nároky na vodu i živiny má jahodník , ať už pěstovaný na záhonu či v nádobě, v období mezi květem a dozráváním plodů. Vzhledem k tomu, že hrnkové jahodníky opakují kvetení a plodí až do konce vegetace, určitě si ušetříte spoustu starostí použitím již zmiňovaného dlouhodobě působícího hnojiva. Převislý jahodník -množení jan Leitner 12.


Dobrý den,dostal jsem radu,že je nutné výhony na šlahounech přihrnout zeminou,nechat jemně zakořenit a poté odstřihnout a zasadit jako novou rostlinku. To chápu,ale jak postupovat,když jsou šlahouny převislé v závěsném květináči.

A kdy je možno jahodník rozmnožovat,Po odkvětu,či po sklizni ? SEMO JAHODNÍK TEMPTATION - převislý velkoplodý s. Velkoplodý, velice chutný, převislý jahodník , který je výborný do nádob i na záhony, vždy na plné slunce. Jahodník vyžaduje časté přihnojení. V době nárůstu zelené hmoty použijte např. Krystalon start, jakmile naroste první patro šlahounů, užijte Kristalon jahoda který podporuje množství a velikost plodů.


Pro další sezonu si vypěstujte již v srpnu nové sazenice, z mladých rostlin na šlahounech, kterých máte na starých rostlinách obrovské množství.

Ptejte se odborníků a uživatelů na zkušenosti a rady související se zahradou a pěstováním nejen rostlin. Brzy po vysazení se objevují nové a nové šlahouny, na kterých tyto jahody plodí až do zimy. Pěstování je prý velmi jednoduché, rostliny vytváří dlouhé šlahouny, které plodí celou sezonu. Jako jedny z prvních letních plodů obohatí váš stůl.


Jahody mají vynikající chuť, vysoký obsah vitamínů a minerálních prvů. Vhodný na balkony a terasy. Při pěstování v nádobách nesnáší zamokření, vhodný do samozavlažovacích truhlíku. Balkonová převislá odrůda Maria de Bois má plody střední velikosti, kulovitého tvaru a jasně červené barvy.


Jedná se o odrůdu, která má středně. Rostlina je náročná na vláhu i hnojení, a to obzvláště v době kvetení a nasazování plodů. Superpřevislý balkonový jahodník Maranell přináší nejúžasnější jahody jaké si dovedete představit. Někdy se mu říká ananasová jahoda, neboť chuťové lehce připomíná tento tropický plod.


Jahody jsou menší, bílé, pokryté červenými jadérky. Co mě však trápí, je to, že jsem údajně měla odstranit všechny květy na původní rostlině a nechat kvést a plodit jahodník pouze na odnožích. Stáleplodící odrůda francouzského původu, kříženec (Gento x Ostara x Red gauntlet x Korona).

Nejlepší převislá stáleplodící odrůda! Tak si zvolte odrůdu jahodníku ‚Mara de Bois‘ , která jistě patří mezi nejlepší převislé stáleplodící odrůdy. Prosím, použijte minimálně znaky! Rostliny jsou náročné na vláhu a výživu, zvláště v době kvetení a tvorby plodů. Roste na humózních, vlhkých i mírně suchých půdách.


Velkoplodý převislý jahodník vhodný do nádob i na záhony, vždy na plné slunce. Podobné ekologické nároky má i jahodník truskavec (Fragaria moschata). Tato speciální převislá, stáleplodící odrůda, svými vlastnostmi připomíná lesní jahody.


Nechte si zasílat náš e-mailový zpravodaj a budete mít přehled o novinkách a akcích v našem zahradnictví. Dobrý den mám převislý jahodník a má spoustu nových dlouhých šlahounů,na kterých je hodně nových listů i květů a už mi na nich i uzráli jahody. Celé léto čerstvé jahody. Jen natáhnout ruku z houpacího křesla a utrhnout!


Podle odborníků patří odrůda Mara de Bois mezi nejlepší převislé. Mám na balkoně v květináči převislý jahodník a nevím jak ho přezimovat. Nemám možnost chladného sklepa a pod.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky