pondělí 25. července 2016

Rychle rostoucí živý plot neopadavý

Nízký, rychle rostoucí stálezelený keřík, ideální náhrada pomaleji rostoucího buxusu, vhodný na nízké živé ploty i pro stříhání do topiary tvarů. Velmi rychle roste, zahušťuje vymezený prostor a neopadá ani v zimě. Již za roky udělá Phyllostachys zástěnu, která se bude dále zahušťovat. Jednoduše se tvaruje, stačí jej zastřihnout jednou za rok. Většina lidí se pro jeho vzhled doslova nadchne a zatouží mít živý plot ihned.


Je-li to i vaším cílem, vsaďte na rychle rostoucí živé ploty, které neopadávají.

Nebudete se muset starat o nezáživné hrabání a kromě snadné údržby vás to nebude stát příliš času. Kromě tůjí je možno použít na živý neopadavý plot také jehličnatý tis. Na rozdíl od tújí roste tis velmi pomalu.


Předpokládaný roční přírůstek je u tisu maximálně cm. Máte-li malé děti, buďte ostražití. Neopadavý rychlerostoucí živý plot Prosím, kdo máte zkušenosti s živým plotem o radu. Tis je totiž velmi jedovatý.


Sháním plot, který rychle roste, neopadává a není jedovatý.

Některé druhy keřovitých borovic a klečí je ale možné pravidelným zaštipováním jarních výhonů tvarovat, čímž dosáhneme kompaktního tvaru a malého vzrůstu. Borovice roste velmi pomalu a zabere hodně místa na šířku (metru a více). Klasicky se jedná například o túje, zimostráz, tis, cypřiš, habr, tavolník nebo ptačí zob. Na podzim se totiž budete kochat pohledem na pestrobarevné listy. Protože jsou tyto keře opadavé, poslouží ideálně k oddělení dvou částí zahrady nebo vytvořit stěnu u pergoly – funkci předělu plní spolehlivě po celý rok.


Stálezelený živý plot z ptačího zobu O rostlině Výsadba, ošetřování Ceník Objednávka Ptačí zob obecný (Ligustrum vulgare) je listnatý keř s malými lesklými tmavě zelenými listy. Z čeho vysadit živý plot. Když se řekne živý nebo zelený plot, většina z nás si představí túje. Zelený plot má ale mnohem víc variant, které mohou korespondovat s vaší zahradou nebo představami. Existují rychle rostoucí dřeviny, které vám brzy zajistí soukromí, stejně tak stálezelené, neopadavé nebo kvetoucí živé ploty.


Na jaře živý plot ořežte asi 10–centimetrů nad zemí, aby se výhonky rozvětvily. Při vhodném zalévání začne rostlina velmi rychle růst. V létě zkraťte dlouhé větvičky ještě jednou, minimálně na polovinu, a na podzim opět.


Při posledním řezu koncem podzimu zarovnejte všechny výhony na stejnou výšku. Extrémně rychle rostoucí zázračný živý plot 2. Pokud se Vám totiž podaří vypěstovat hustý živý plot , budete mít o soukromí v zahradě i pěkný výhled postaráno. Kromě dekorativního účelu má tento druh plotu další výhody, především zmírnění hluku , větru a prachu z ulice.


Je estetický, jako ochrana před větrem, prachem či hlukem pak účinnější, nežli zeď.

Můžete zvolit nesčetně podob, malý či velký, listnatý či jehličnatý, krásně kvetoucí… Navíc poskytuje útočiště mnoha užitečným živočichům, často v něm hnízdí i ptáci. Poslouží nejen jako ohrazení zahrady, ale i na zajímavé předěly a průhledy. Re: Poraďte rychle rostoucí keře pro živý plot prosím Doporučuji ten habr.


Musí se 2x ročně stříhat, v zimě neopadá úplně, zůstávají na něm suché listy. Zázračný živý plot je opadavá rastlina tvoriaca hustý živý plot živej zelenej farby, s malými lesklými listami. Dodávame voľnokorenné sadenice v štandardnej výške až 1centimetrov. Dobře snáší každý řez, tudíž je ideální pro stříhaný, ale i volně rostoucí živý plot.


Nádherný též jako solitéra. Sázíme rostliny na bm. Příprava na léto je v plném proudu. Zbývá už jen upravit živý plot. Není to ovšem tak jednoduché, jak si mnozí myslí.


Zeptejme se raději odborníků.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky