úterý 30. října 2018

Cibule zimní sečka

Zimní cibule – sečka vydrží na stejném stanovišti deset až patnáct let. Stanoviště by mělo být slunné a nepříliš vlhké. V Evropě se objevuje od 17.


Pěstování cibule zimní Na rozdíl od dvouleté cibule kuchyňské je cibule zimní rostlinou vytrvalou. Její výhodou je, že cibulky vyrůstají ve shluku a.

Allium cepa - zimní sečka Bajkal Cibule je starobylá zelenina původem ze střední Asie, kterou znali i staří Egypťané a Sumerové. Obsahuje mnoho prvků - železo, zinek, hořčík, fosfor, draslík, sodík, vápník měď, síru a dokonce i trochu jódu. Výsev se provádí buď v průběhu zimních měsíců do skleníku nebo od dubna na venkovní záhon. Allium fistulosum - mrazuvzdorná naťová cibule. Hloubka výsevu je asi - cm.


Je to mrazuvzdorná, dvouletá až vytrvalá. Pro pěstování cibule jsou nejvhodnější středně těžké hlinitopísčité půdy v záhřevných polohách a na. Cibule byla vzývána i jako svatá rostlina a Peršanům, Židům a Egypťanům sloužila ke kultovním účelům.

Do Evropy se dostala až v 16. Dnes se pěstuje v Evropě i Americe. This video is unavailable. Její pojmenování je odvozeno od spolehlivé mrazuvzdornosti a způsobu sklizně sežínáním listů (3-4x během vegetace).


Alium fistulosum) Doporučené odrůdy zimní cibule. Proč jíst jarní cibulku. Recepty s jarní cibulkou. Mrazuvzdorná, dvouletá až vytrvalá cibule s jemnou chutí.


Cibule sečka je zimní naťová cibule je původem ze severovýchodní Asie. Oproti cibuli kuchyňské má v nati 2x větší obsah vitaminu C. Využívá se celořočně k řezu natě a jako velmi raná ladůdková cibule, vhodná ke svazkování. Díky obsahu fytoncidů a silic příznivě ovlivňuje trávení a obranyschopnost organismu. Odrůda, určená pro sklizeň s natí a ke svazkování. Výsev lze provádět od jara do poloviny července.


Rostliny vyrůstají s jedním vegetačním vrcholem a. Vybělená část stonku JE Velmi.

Zimní naťová cibule je původem ze severovýchodní Asie. Pokud cibuli zimní pěstujeme, jako trvalou rostlinu, tak necháme v klidu přezimovat a již při teplotách těsně nad nulou raší mladé listy, použitelné v kuchyni. Na rozdíl od klasické kuchyňské cibule však sečka není vhodná k dlouhodobému skladování.


Odrůda vytrvalé cibule určená pro sklizeň natě i pro svazkování. Výsev od jara do poloviny července, sklizeň z pozdějších výsevů je až od následujícího roku. První sklizeň zelené natě pak poskytuje již velmi brzy na jaře.


Balení obsahuje 4semen. Cibule zimní sečka není náročná na pěstování a pěstuje se jako trvalka. Má ráda slunečné nebo polostinné místo.


Vysaďte ji do hlinitopísčité, propustné půdy. Má raději spíše sušší zeminu, takže nevyžaduje pravidelné zalévání. Po 2–letech pěstování ji rozdělte a tím ji zmladíte.


Je mrazuvzdorná, v našich podmínkách dobře přezimuje. Tmavě olistění ostrý kontrast s vyběleným stonkem JE základem špičkového úspěchu PŘI svazkování. Používá se při léčbě nachlazení , chřipky a kašle a pro podporu trávení (příznivě působí na střevní mikroflóru, podobně jako prebiotika ) a chuti k jídlu při nechutenství. Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Lidově se někdy nazývá sečka.


Srovnejte ceny, přečtěte si recenze, najděte podobné produkty a příslušenství. Nazývá se také ošlejch, nebo sečka. Listy připomínají pór, pro svůj velký obsah vitamínů jsou užívány proti jarní únavě, kvete mohutným kulovitým květenstvím krémové barvy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky