středa 31. října 2018

Jedle v květináči

Stromeček v květináči není dobré kupovat na poslední chvíli. Jeho aklimatizace na teplo totiž musí být postupná. Ideální je jej ponechat alespoň týden na světlém a chladném místě, např.


Nejprve v teplotě kolem nuly, poté postupně navykat na vyšší, až se přiblíží pokojové teplotě. Přímý přechod do tepla by pro strom znamenal teplotní šok, příchod jara, a mohl by začít rašit. Pak by jeho návrat ven nebyl možný.

V květináči může bydlet i na balkóně či terase. Nádobu je však v zimě třeba obalit izolací, aby kořeny nepromrzly. V zemi jsou ale chráněné mnohem lépe. Proto se doporučuje nádobu zapustit třeba na zahradě do země.


Pokud je v ní stromek pěstován trvale, neobejde se přes sezónu bez přihnojování, samozřejmě bez zálivky a každým rokem bude potřebovat květináč-kontejner o číslo větší. Alternativou pro nakupující jsou také jedle v květináči , které prodává Nadace Veronica. Nabízíme je za devětadevadesát korun v Pekařské a Panské ulici a na Palackého náměstí. Díky tomu ušetříme spoustu stromů, tvrdí ředitelka nadace Helena Továrková.


Stromy je pak možné vysadit v přírodě.

Stromek v květináči vybírejte podle kořenů Chcete svůj vánoční stromek na jaře přemístit na zahradu? Ještě než ho zakoupíte, pořádně si ho prohlédněte. Omlouvám se že vám beru iluse, ale nevěřím že stromek, který je na fotce byl vypěstován v květináči.


Tenhle stromek na 9 byl vypěstován normálně. Ročně se v naší republice prodá přes milion stromků. Jedle (Abies) je rod stálezelených, jednodomých, zpravidla dlouhověkých jehličnatých stromů z čeledi borovicovitých (Pinaceae), podčeledi jedlové (Abietoideae), zahrnující v různých pojetích 40–druhů rozšířených na severní polokouli, převážně v Severní Americe, střední a jihovýchodní Evropě, ve Středomoří a ve východní Asii. Choose a fresh summer bouquet and we deliver it anywhere in the Czech Republic and Slovakia today.


Je to nejšetrnější způsob vánoční výzdoby a dokáže potěšit stejně jako stromeček v obývacím pokoji. Vánoční dekorace a osvětlení nabízí mnoho prodejců a sortiment je poměrně bohatý. Jedle kavkazská v květináči s osobním vyzvednutím na Praze ACRE, Praha Libeň (mapa) Platnost kupónu je od 9. Myšlenka projektu spočívá v předvánočním prodeji jedlí bělokorých v květináči , které po Vánocích zůstanou na zahrádkách a nebo se vysadí do lesů. Nabízíme tak alternativu živých vánočních stromečků k řezaným, aby lidé mohli využít tradic vánočních svátků k podpoře městské zeleně nebo lesa výsadbou naší původní dřeviny jedle bělokoré. O stromek se budete muset postarat celý rok, nejen v čase Vánoc.


Na jaře bude potřebovat přihnojit a zastřihnout. Vánoci jsme si koupili vánoční stromek v květináči. Jedná se o vypěstovaný strom přímo v květináči. Po koupi jsme jedli hned přesadili do cca dvakrát většího květináče se substrátem pro růže, který nám byl poraděn jako náhrada za substrát pro jehličnany, který jsme nebyli schopní sehnat. Nechávat vánoční stromeček v květináči z obchodu není ten nejlepší nápad.


Rostoucí kořeny potřebují prostor a proto je vhodné použít velkou nádobu s drenážními otvory.

Nádobu doporučujeme vyplnit izolačním materiálem, který ochrání květináč i stromek před promrznutím. Následně zasypte jednu třetinu nádoby drenážní vsrtvou štěrku, na ni nasypte vrtvu. Jedlička v květináči – opravdu živý vánoční stromek. Rubrika „ekologická poradna“ z časopisu Veronica.


Zobrazte si všechny poradenské články. Jestli to bude jedle, smrk, borovička či něco jiného domácího či cizokrajného druhu je v podstatě jedno. Já jsem dal přednost jedli korejské ( Abies koreana ), někomu se může líbit jedle kavkazská ( Abies nordmanniana ), je možné zkusit třeba stříbrnou jedli vznešenou ( Abies procera „ Glauca “) anebo stříbrný smrk pichlavý ( Picea pungens ). Jedle kavkazská - Abies nordmanniana – sazenice ( Jedle kavkazská - Abies nordmanniana ) Jedle kavkazská je stále zelený, jehličnatý strom v dospělosti dosahuje až 60-ti metrů – pokud ho nepoužijeme na vánoční stromek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky