čtvrtek 25. října 2018

Postřik na jahody

Základem ale je odstranění všeho plevelu, který do záhonu nepatří. Tím se rovněž provzdušní substrát. Následně použijeme kvalitní hnojivo pro jahodníky, které je vodorozpustné a tak s hnojením provedeme rovnou i zálivku.


Rovněž je důležité jahodníky ošetřit proti květopasovi, který vyžírá květy a proto přijdeme o celou úrodu. Jak na jaře pohnojit jahody jak, pěstovat, jahody , hnojiva, hnojení, jahodníků,.

Použít můžeme postřik Karate Zeon či Agrion delta, ale i jiné. Jak lze přírodním způsobem ošetřit jahody napadené po letošním. Používáte na jahody postřiky Karate proti květopasu a Rovral proti hnilobě?


Hnojíte síranem draselným? Dočetla jsem se, že je to takto nejvhodnější. Na čepelích listů jsou viditelné šedohnědé, koncentrické skvrny, které postupně nekrotizují.


Ostatní napadené části rostlin se také zbarvují šedohnědě kvůli povlaku konidioforů a konidií.

Při slabém napadení na podzi- stačí postřik před květem nebo postřik po odkvětu - po sklizni 1-postřiky po posekání porostu Urychlování jahod : - porosty, které bu. Konzumují se syrové, používají se do jogurtů, na marmelády, kompoty, ale také v kosmetice. Mají největší antioxidační účinky ze všech druhů ovoce.


Neutralizují volné radikály a jsou tak skvělými pomocníky v boji s arteriosklerozou. Zlepšují proudění krve v arteriích. Obsahují velké množství vitamínu C. Koncem července bývá ukončena i sklizeň pozdních odrůd.


Vyčistit porost a zlikvidovat plevel je třeba do tří týdnů po ukončení sběru jahod. Zároveň si z mladých porostů můžete pro vlastní potřebu odebrat sazenice – nejkvalitnější jsou ty, jež rostou nejblíže mateční rostliny. Jahody po sklizni do týdnů vyplejte.


Kapalné hnojivo na jahody sice rostlinám pomůže ihne ale příliš dlouho v půdě nevydrží. Obvykle je nutné hnojit pravidelně každý týden od března až do října, aby mělo hnojení jahod potřebný efekt. Ochranná lhůta postřiku je jen tři dny (doba, po kterou jahody nemůžete konzumovat). Na jaře se vytvářejí konidiofory s konidiemi, kterými se choroba dále šíří. Předpokladem pro rozvoj choroby je ovlhčení listů nebo vysoká vzdušná vlhkost.


Optimální je teplota 20–°C, ale jahodníky mohou být napadeny i při mnohem nižších teplotách.

Nejvhodnější měsíce pro aplikaci přípravku jsou červenec-srpen. Asi půl kila kopřiv naložte do pěti litrů vody a louhujte celý den. Tento postřik se nehodí na cibuli nebo luštěniny, kterým by ublížil. Postřik z kopřiv je jedním z nejúčinnějších. A proto sejeme jahody už v lednu.


Pro jarní výsadbu vybíráme jahody s menšími plody, nejlépe jahody stáleplodící nebo tzv. Na postreky, ktoré sa vykonávajú pred kvitnutím jahôd sa môže použiť Decis EW 50. Botrytída (Sivá hniloba) jahôd Botrytída, vyvolávaná hubou Botrytis cinerea, je najvážnejším ochorením jahô pretože znehodnocuje plody v zberovom období.


Po ukončení práce opusťte ošetřované prostory! Další práce lze provádět až po důkladném oschnutí ošetřených rostlin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky